5 enkla tips för en riktigt lyckad fest

Att ha fest kostar på. Energi, pengar, tid. Men för att det riktigt ska vara värt det, gäller att göra rätt. Och då handlar det inte om självklarheter, utan de där små detaljerna som inte behöver kosta extra. Vinliv listar de 5 viktigaste tipsen.

Bjud på en spännande välkomstdrink

Bryt mönstret, börja inte med traditionellt bubbel i höga glas, utan gör en enklare drink, vinbaserad, gärna med bubblor. Kan vara så enkelt som bubbel blandat med lite apelsinjuice, en citronskiva i och en oliv. Varför inte? Blir ju direkt en snackis.

Magnumflaskor

Ha alltid ett gäng flaskor vin på magnum. Det ÄR mycket roligare, kostar inte mer, men imponerar på många. Och ställ fram dem på middagsbordet så alla kan se dem. Det blir godare, roligare och även detta en snackis.

Riktigt bra glas

Fest med plastglas är ingen fest, det är ett tvång. Nej, det ska vara riktiga glas, bra glas, gärna stora med djup kupa så att vi känner doften på riktigt. Fåniga champagneglas, de där flöjterna, eller motsvarande, går tvärbort. Hyr om du inte vill köpa. 

Bjud på vin som ingen annan druckit

Sondera Systembolagets sortiment, kolla in nyheterna, gå på Vinlivs nyhetstips eller köp på nätet (gärna magnum), här är ju sortimentet episkt. Alla blir imponerade, vill göra samma sak, men kom ihåg: du var först.

Bubbel till förrätten

Eftersom du serverat en välkomstdrink, är det dags att plocka fram en flarra magnum bubbel som går utmärkt till förrätten. Tänk att du serverar en lättare fiskrätt och ställer fram två flaskor magnum bubbelvin, gärna champagne, men det funkar bra även med crémant… Festen har bara börjat.

Vinliv tipsar!

Rött

nr 95783 • 249:-

Riktigt härlig nyhet som släpptes 10 november i år och som är eftertraktat av alla som älskar Pinot Noir. Här har vi massor av röda bär, inslag av både fat, kryddor, julkryddor, ljus choklad och en ton av mandarin och röda äpplen.

Riktigt gott till en råbiff som serveras med pommes och riven tryffel.

Bubbel

nr 7688 • 319:-

Superfräscht bubbelvin från Bourgogne på druvan Chardonnay. Fint balanserat crémant-vin, inslag av plommon, mandarin, röda äpplen, stenfrukt och en liten brödig ton. Perfekt balans och härlig fräschör i eftersmaken.

Servera till en stekt kolja som serveras med sandefjordsås och kokt potatis.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.