5 härliga viner i helt olika stilar

Sätt mat till vinet så blir allt mycket godare. Det har varit Vinlivs devis sedan starten för fem år sedan och den har vi varit trogen. Nu tipsar vi om fem spännande viner. Och kom ihåg: glöm inte maten till!

Porta 6 Vinho Verde 2022

Nr 2506 • 79 :-

Urfräscht vitt vin från norra Portugal, landet som levererar kvalitet till mycket lågt pris. Här har vi ett klassiskt Vinho Verde-vin i lättsam stil med massor av frukt, päron, kryddor, citron och liten honungsötma.

Perfekt till tacos på fisk eller grönsaker eller torsdagens torsk i ugn med citron och kokt potatis.

StoneCastle Vineyard & Winery Pinot Grigio, 2021

Nr 59508 • 169 :-

Mycket spännande med vin från Kosovo på Balkanhalvön där vinindustrin nu börjar ta fart även på den internationella marknaden. Vinet har en härlig balans, med inslag av gula plommon, äpplen, mandel med medellång eftersmak.

Perfekt till carpaccio på kalv, kantarelltoast eller till en smörstekt lax med potatismos.

Masi Masianco Pinot Grigio delle Venezie, 2022

Nr 2415 • 97 :-

Från toppegendomen Masi i Veneto i nordöstra Italien hittar vi detta vin på kultdruvan Pinot Grigio. Vinet har en zestig ton med intensiv fruktsmak, inslag av både melon, persika, päron och fräschör.

Perfekt till en skaldjurspasta med grädde och hackad färsk salvia.

Dashe Dry Creek Zinfandel, 2021

Nr 94394 • 349 :-

Oerhört tätt rött vin på superdruvan Zinfandel när den är som bäst, som just nu i detta vin från Kalifornien. Inslag av både fat, björnbär, fräschör, kakao, salvia, mocka, mintchoklad och mörka bär med lång eftersmak. Säljstart 17 november. Häng på låset!

Passar förträffligt till alla slags mycket mustiga höstgrytor med nöt, svamp och grädde.

Masi Bonacosta Valpolicella, 2021

Nr 6998 • 119 :-

Klassiskt rött från Valpolicella från klassisk egendom, en mycket bra kombo. I vinet hittar vi inslag av körsbär, kryddor, mörka bär, skogsbär, lite svamp, höst, skog i lättdrucken stil.

Perfekt till en pasta med svamp eller en pizza med svamp, ruccola och vitlök.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.