6 roligaste poddarna om vin

Trött på skrikiga röster som pratar om ingenting, medelålders arga män som diskuterar samtiden utifrån strikt Stockholmsperspektiv eller fotbollspoddar som tar ett helt sportlov att lyssna på? Trodde väl det. Vinliv tipsar om de 6 bästa och roligaste poddarna om livets väsentlighet – vin.

Vin för Rookies

Riktigt kul podd o kortformat som inte drar sig för att ta upp det enkla, komplcierade eller allt däremellan. Bra tempo, kul med en expert som möter en amatör. Undervisande i sitt bästa snitt. Lyssna och lär!

https://poddtoppen.se/podcast/1447682985/vin-for-rookies

Italienpodden

Alla älskar Italien och ännu lite mer efter att ha lyssnat några avsnitt på denna härliga podd där Italien hyllas oförblommerat. Nästan. Men så ska det vara när Italienkännaren och skribenten Åsa Johansson styr i studion.

https://podcasts.nu/poddar/italienpodden

Vinbetyget

En av de största och mest populära vinpoddarna och det är lätt att förstå varför. Bra snack, spännande gäster(!), en enkel, mycket inkluderande ton där vin är något fullkomligt naturligt på matbordet och inte bara lyx, preastigeårgångar och terroir.

https://vinbetyget.se/podd-mat-och-vin

Lyssna på Vinliv chefredaktör Johan Franco Cereceda när han berättar om Spanien: https://vinbetyget.se/podd-mat-och-vin/vin-fran-spanien-nya-och-battre-viner

Dela en flaska

Seriöst vinsnack i långformat mellan DN:s vinkritiker herr Tumble och sidekicken Petter, artisten, Italienälskaren, livsnjutaren. Ofta Italien, ofta bra, djupa synpunkter och båda ger också prov på sitt stora musikintresse.

https://podme.com/se/dela-en-flaska-med-alf-petter

Dos Gardenias

Två av landets flitigaste vinprofiler gör en annorlunda podd som kan upplevas som kaotisk men där det vilar en trygg struktur i botten. Spännande gäster, mycket aktuella ämnen och här duggar hyllningarna till både vin och vindistrikt tätt.

http://dosgardenias.se/podcasts/

Lyssna på Vinliv chefredaktör Johan Franco Cereceda när han berättar om Spanien: http://dosgardenias.se/podcast/avsnitt-17-spanien-del-4-ribera-del-duero-dos-gardenias/

Vinguiden pratar om…

Proffsig podd där proffsiga gäster, idel kändisar på den svenska dryckesscenen, bjuds in. Men inte bara. Ibland har podden ett mer utbildande syfte där det kan handla om bästa glasen, vin som investering eller annat bra att tänka på.

https://poddtoppen.se/podcast/1604835359/vinguiden-pratar-om

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.