Blanda godaste pastan, brynt oxfilé i bitar, grädde med svamp och kryddor. Voilà! Där har du inte bara en av världens godaste pastarätter, utan också en av de allra vinvänligaste. Tar knappa halvtimmen att göra. Sa jag gudomligt gott? Och vet du vad? Till ett glas rött blir det ännu godare!
Oxfilépasta med grädde och svamp
Gör så här
Skala och hacka paprika, vitlök och lök.
Fräs i olivolja i en stekpanna med höga kanter.
Skär svampen i skivor. Lägg ned i pannan.
Tillsätt grädden och låt puttra.
Koka tagliatellen.
Skär oxfilén i strimlor. Bryn i någon minut i pannan där svampen bryntes.
Lägg över i såsen. Låt puttra ytterligare.
Rör sedan ner vin. Smaka av med salt, peppar och soja.
Hacka persiljan. Häll ner i såsen.
Riv parmesanosten.
När pastan är klar, häll av och sedan ner i pannan med såsen. Blanda ordentligt.
Servera med riven ost vid sidan.
Och till det ett glas mustigt rött vin!
Ingredienser 4 personer
500 gram tagliatelle
200 gram oxfilé
200 gram champinjoner
2 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor
5 msk olivolja
2 dl mjölk
5 dl grädde
1 msk soja
1 dl rött vin
1 dl hackad färsk bladpersilja
1 st röd paprika
1 dl parmesanost
salt och peppar efter egen smak
Vinliv tipsar!
Antiche Terre Venete Valpolicella Ripasso, 2021
Mustigt, smakrikt men med finess i denna prisvärda ripasso. Här hittar vi örter, röda bär, torkad frukt, intensiv ton, lite fat, aningen fruktsötma som balansera friskhet och den eldiga tonen. Lång eftersmak.
Perfekt till hårdostar med sälta, pasta med mustig sås eller sommarens grilläventyr.
Nr 7434501 • 119 kr