Lyxpasta med oxfilé och grädde

Blanda godaste pastan, brynt oxfilé i bitar, grädde med svamp och kryddor. Voilà! Där har du inte bara en av världens godaste pastarätter, utan också en av de allra vinvänligaste. Tar knappa halvtimmen att göra. Sa jag gudomligt gott? Och vet du vad? Till ett glas rött blir det ännu godare!

Oxfilépasta med grädde och svamp

Gör så här

Skala och hacka paprika, vitlök och lök. 

Fräs i olivolja i en stekpanna med höga kanter.

Skär svampen i skivor. Lägg ned i pannan.

Tillsätt grädden och låt puttra.

Koka tagliatellen.

Skär oxfilén i strimlor. Bryn i någon minut i pannan där svampen bryntes.

Lägg över i såsen. Låt puttra ytterligare.

Rör sedan ner vin. Smaka av med salt, peppar och soja.

Hacka persiljan. Häll ner i såsen.

Riv parmesanosten.

När pastan är klar, häll av och sedan ner i pannan med såsen. Blanda ordentligt.

Servera med riven ost vid sidan.

Och till det ett glas mustigt rött vin!

Ingredienser 4 personer

500 gram tagliatelle

200 gram oxfilé

200 gram champinjoner

2 st gula lökar

3 st vitlöksklyftor

5 msk olivolja

2 dl mjölk

5 dl grädde

1 msk soja

1 dl rött vin

1 dl hackad färsk bladpersilja

1 st röd paprika

1 dl parmesanost

salt och peppar efter egen smak

Vinliv tipsar!

Antiche Terre Venete Valpolicella Ripasso, 2021

Mustigt, smakrikt men med finess i denna prisvärda ripasso. Här hittar vi örter, röda bär, torkad frukt, intensiv ton, lite fat, aningen fruktsötma som balansera friskhet och den eldiga tonen. Lång eftersmak.

Perfekt till hårdostar med sälta, pasta med mustig sås eller sommarens grilläventyr.

Nr 7434501 • 119 kr

TILL VINET >>

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.