Publicerat 24/3 - 2020

Lyxpasta med oxfilé och grädde

Blanda godaste pastan, brynt oxfilé i bitar, grädde med svamp och kryddor. Violà! Där har du inte bara en av världens godaste pastarätter, utan också en av de allra vinvänligaste. Tar knappa halvtimmen att göra. Sa jag gudomligt gott? Och vet du vad? Till ett glas rött blir det ännu godare!

Oxfilépasta med grädde och svamp

Gör så här

Skala och hacka paprika, vitlök och lök. 

Fräs i olivolja i en stekpanna med höga kanter.

Skär svampen i skivor. Lägg ned i pannan.

Tillsätt grädden och låt puttra.

Koka tagliatellen.

Skär oxfilén i strimlor. Bryn i någon minut i pannan där svampen bryntes.

Lägg över i såsen. Låt puttra ytterligare.

Rör sedan ner vin. Smaka av med salt, peppar och soja.

Hacka persiljan. Häll ner i såsen.

Riv parmesanosten.

När pastan är klar, häll av och sedan ner i pannan med såsen. Blanda ordentligt.

Servera med riven ost vid sidan.

Och till det ett glas mustigt rött vin!

Ingredienser 4 personer

500 gram tagliatelle

200 gram oxfilé

200 gram champinjoner

2 st gula lökar

3 st vitlöksklyftor

5 msk olivolja

2 dl mjölk

5 dl grädde

1 msk soja

1 dl rött vin

1 dl hackad färsk bladpersilja

1 st röd paprika

1 dl parmesanost

salt och peppar efter egen smak

Vinliv tipsar!

Mega Zin Zinfandel

“Kraftfullt rött vin från Kalifornien på populära druvan Zinfandel och faktiskt det enda vinet på Zinfandel från USA på 1-litersflaska som går att köpa på Systembolaget.

Vinet har en mycket smakrik karaktär med eldig ton, inslag av vaniljsötma, mocka, lite choklad och mörka bär i druvtypisk stil och lång, angenäm eftersmak.”

Johan Franco Cereceda

Nr 73251 • 89 kr

Johan Franco Cereceda, Author
Johan Franco Cereceda

Vinlivs chefredaktör med 30 år i vin- och mediabranschen samt vinutbildare. Dricker vin varje dag, helst torr sherry, fino eller manzanilla, eller rött från Bordeaux.