Publicerat 24/3 - 2020

Lyxpasta med oxfilé och grädde

Blanda godaste pastan, brynt oxfilé i bitar, grädde med svamp och kryddor. Violà! Där har du inte bara en av världens godaste pastarätter, utan också en av de allra vinvänligaste. Tar knappa halvtimmen att göra. Sa jag gudomligt gott? Och vet du vad? Till ett glas rött blir det ännu godare!

Oxfilépasta med grädde och svamp

Gör så här

Skala och hacka paprika, vitlök och lök. 

Fräs i olivolja i en stekpanna med höga kanter.

Skär svampen i skivor. Lägg ned i pannan.

Tillsätt grädden och låt puttra.

Koka tagliatellen.

Skär oxfilén i strimlor. Bryn i någon minut i pannan där svampen bryntes.

Lägg över i såsen. Låt puttra ytterligare.

Rör sedan ner vin. Smaka av med salt, peppar och soja.

Hacka persiljan. Häll ner i såsen.

Riv parmesanosten.

När pastan är klar, häll av och sedan ner i pannan med såsen. Blanda ordentligt.

Servera med riven ost vid sidan.

Och till det ett glas mustigt rött vin!

Ingredienser 4 personer

500 gram tagliatelle

200 gram oxfilé

200 gram champinjoner

2 st gula lökar

3 st vitlöksklyftor

5 msk olivolja

2 dl mjölk

5 dl grädde

1 msk soja

1 dl rött vin

1 dl hackad färsk bladpersilja

1 st röd paprika

1 dl parmesanost

salt och peppar efter egen smak

Vinliv tipsar!

Storia di Famiglia Chianti Classico

”Härligt aromatisk ton med inslag av lingon, körsbär, röd frukt. I smak välbalanserad med pigg syra, toner av både viol, vildhallon, röda bär och salvia.

Det här vinet dricker jag gärna till en riktigt, riktigt god pasta, gärna med nötkött och rikligt med både grädde och parmesan. Eller bara som de är framför brasan.”

Nr 73273 • 159 kr