Godaste kycklinggrytan med bacon och gräslök

Gör så här

Stek kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra.

Häll över buljongen och vinet. Låt koka upp.

Blanda mjöl och grädde. Vispa ner redningen i skyn. Tillsätt soja och senap.

Sjud tills kycklingen är genomstekt (ca 10 minuter).

Tärna bacon. Knaperstek. Strö sedan baconet och gräslök över kycklingen.

Servera grytan med ris eller kort potatis.

Ingredienser 4 personer

4 kycklingbröstfiléer

3 msk smör

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

1 dl hönsbuljong

1 dl vitt vin

2 msk vetemjöl

2 dl matlagningsgrädde

2 tsk soja

1 msk stark senap

1 msk salvia

1 paket bacon, 125 g

2 msk hackad gräslök

Vinliv tipsar!

Gran Feudo Reserva, 2019

Navarra är tillbaka! Och det med en klassiker på två lokala och två internationella druvsorter. Underbart. Vinet har balans, fruktiga inslag där både fat och blåbär, svarta vinbär trängs om utrymmet.

Perfekt till en gryta på kyckling, potatis och chorizo.

Nr 56410 · 119 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.