Gör så här
Stek kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra.
Häll över buljongen och vinet. Låt koka upp.
Blanda mjöl och grädde. Vispa ner redningen i skyn. Tillsätt soja och senap.
Sjud tills kycklingen är genomstekt (ca 10 minuter).
Tärna bacon. Knaperstek. Strö sedan baconet och gräslök över kycklingen.
Servera grytan med ris eller kort potatis.
Ingredienser 4 personer
4 kycklingbröstfiléer
3 msk smör
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 dl hönsbuljong
1 dl vitt vin
2 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
2 tsk soja
1 msk stark senap
1 msk salvia
1 paket bacon, 125 g
2 msk hackad gräslök
Vinliv tipsar!
Gran Feudo Reserva, 2019
Navarra är tillbaka! Och det med en klassiker på två lokala och två internationella druvsorter. Underbart. Vinet har balans, fruktiga inslag där både fat och blåbär, svarta vinbär trängs om utrymmet.
Perfekt till en gryta på kyckling, potatis och chorizo.
Nr 56410 · 119 kr