Godaste kycklinggrytan med bacon och gräslök

Gör så här

Stek kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra.

Häll över buljongen och vinet. Låt koka upp.

Blanda mjöl och grädde. Vispa ner redningen i skyn. Tillsätt soja och senap.

Sjud tills kycklingen är genomstekt (ca 10 minuter).

Tärna bacon. Knaperstek. Strö sedan baconet och gräslök över kycklingen.

Servera grytan med ris eller kort potatis.

Ingredienser 4 personer

4 kycklingbröstfiléer

3 msk smör

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

1 dl hönsbuljong

1 dl vitt vin

2 msk vetemjöl

2 dl matlagningsgrädde

2 tsk soja

1 msk stark senap

1 msk salvia

1 paket bacon, 125 g

2 msk hackad gräslök

Vinliv tipsar!

Villarini Piemonte Barbera William Morris Design Selection, 2023

Härlig Barbera i elegant stil i härlig box. Vinet har en fin fruktdriven karaktär i snygg stil, elegans parat med fin balans, inslag av röda bär, fräsch med tydlig druvkaraktär och medellång eftersmak.

Perfekt till en underbart god kyckling med grädde i ugn.

Nr 77294 · 299 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.