Gör så här
Stek kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra.
Häll över buljongen och vinet. Låt koka upp.
Blanda mjöl och grädde. Vispa ner redningen i skyn. Tillsätt soja och senap.
Sjud tills kycklingen är genomstekt (ca 10 minuter).
Tärna bacon. Knaperstek. Strö sedan baconet och gräslök över kycklingen.
Servera grytan med ris eller kort potatis.
Ingredienser 4 personer
4 kycklingbröstfiléer
3 msk smör
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 dl hönsbuljong
1 dl vitt vin
2 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
2 tsk soja
1 msk stark senap
1 msk salvia
1 paket bacon, 125 g
2 msk hackad gräslök
Vinliv tipsar!
Alain Jaume Les Champauvins
Superhärligt GSM-vin, alltså på druvorna Grenache, Syrah och Mourvedre. Här hittar vi typiska ursprungstoner, välproducerat rött med inslag av kryddor, peppar, mineral, röda bär, balans, fin fräschör och en avslutande eldighet med lång eftersmak.
Perfekt till en riktigt god kyckling i ugn eller i gryta.