Gör så här
Stek kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra.
Häll över buljongen och vinet. Låt koka upp.
Blanda mjöl och grädde. Vispa ner redningen i skyn. Tillsätt soja och senap.
Sjud tills kycklingen är genomstekt (ca 10 minuter).
Tärna bacon. Knaperstek. Strö sedan baconet och gräslök över kycklingen.
Servera grytan med ris eller kort potatis.
Ingredienser 4 personer
4 kycklingbröstfiléer
3 msk smör
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 dl hönsbuljong
1 dl vitt vin
2 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
2 tsk soja
1 msk stark senap
1 msk salvia
1 paket bacon, 125 g
2 msk hackad gräslök
Vinliv tipsar!

Villarini Piemonte Barbera William Morris Design Selection, 2023
Härlig Barbera i elegant stil i härlig box. Vinet har en fin fruktdriven karaktär i snygg stil, elegans parat med fin balans, inslag av röda bär, fräsch med tydlig druvkaraktär och medellång eftersmak.
Perfekt till en underbart god kyckling med grädde i ugn.
Nr 77294 · 299 kr