En riktig lyxmiddag som är både enkel och billig. Det handlar om att lägga ner kärlek i matlagningen, den extra kryddan. Här kommer ett riktigt gott recept på kycklingklubba som serveras med egengjort potatismos. Och till det ett härligt glas rött vin. Smaklig!
Ugnsstekt kycklingklubba med hemmagjort potatismos
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Blanda soja, rosmarin och oregano med olivolja och peppar. Pressa ner vitlöken.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form och pensla på blandningen. Klicka över smör. Häll vatten i bottnen av formen.
Ugnsstek kycklingklubborna i ugnen i ca 30 minuter. Ös skyn över kycklingen ett par gånger under tillagningen.
Klar: När innertemperaturen är 82˚C eller skär i en klubba.
Under tiden:
Gör ditt eget potatismos
Skala och skölj potatisen. Skär den i mindre bitar. Koka i saltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet.
Pressa potatisen i kastrullen med potatisstöt. Späd med mjölk och lägg i smöret. Krydda med salt och peppar. Rör moset slätt och poröst. Smaka av för bästa resultat.
Servera kycklingklubban och potatismoset med sky från kycklingen till ett glas härligt rött vin.
Ingredienser kyckling
4 kycklingklubbor
3 msk soja
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
2 msk olivolja
1/2 tsk svartpeppar
2 vitlöksklyftor
3 msk smör
1 dl vatten
Till potatismoset
1 kg potatis
2,5 dl mjölk
3 msk smör
2 krm svartpeppar
salt
Vinliv tipsar!
Piemonte Barbera Valle di Nebbia
Härligt vin på den mest odlade druvan i Piemonte, Barbera, lokalbefolknings älsklingsdruva. Vinet har en mjuk strävhet, fint markerad fruktighet, inslag av blåbär, skogsbär, lite mogna jordgubbar, bra fräschör och välbalanserat i drickvänlig stil
Perfekt till en pasta, pizza eller en kyckling i ugn.