Tre perfekta recept till vickningen

Är du ofta trött när du kommer hem från jobbet? Då vill du troligtvis kunna fixa till mat på ett
snabbt och enkelt sätt. Champinjonfyllda gurkbåtar, falulåda med äggstanning och krydgrönt
samt krabbgratinerade bröd är perfekta rätter för den som vill ha god mat till kvällsvinet utan
att behöva slita ut sig först.

Champinjonfyllda gurkbåtar – det här behöver du:

● 1 slanggurka
● 150 g champinjoner
● 3 msk keso
● 1 purjolök
● 2 msk smör
● 1 msk finklippt dill
● 2 msk finklippt persilja
● Peppar
● Salt

Så här gör du:
● Skölj gurkan. Skär den i två delar och sedan i halvor på längden.
● Gröp ur kärnorna med en sked.
● Rensa svampen. Skölj den under rinnande kallt vatten. Skär den i skivor.
● Skala och hacka purjolöken.
● Fräs upp champinjoner och lök i smöret.
● Låt blandningen småsteka i några minuter.
● Häll upp. Låt kallna.
● Blanda keso, dill och persilja.
● Smaksätt med peppar och salt.
● Tillsätt purjolök och svamp.
● Fördela champinjonfyllningen i gurkbåtarna.
● Servera båtarna direkt med kuvertbröd till.

Falulåda med äggstanning och kryddgrönt – det här behöver du:

● 400 g falukorv
● 6 dl mjölk
● 4 ägg
● 1 msk vetemjöl
● 1 knippa gräslök
● 1 knippa persilja
● Salt
● Peppar

Så här gör du:
● Sätt på ugnen (ca 175 grader).
● Dra skinnet av falukorven. Skiva den.
● Lägg korvskivorna i en smord form.
● Koka upp mjölken. Låt den kallna.
● Rör ut mjölet i en liten del av mjölken.
● Vispa upp äggen. Tillsätt mjöl- och mjölkblandningen.
● Tillsätt resten av den kalla mjölken.
● Krydda med peppar och salt.
● Blanda ner den finklippta persiljan och gräslöken.
● Häll äggstanningen över korven i formen.
● Ställ formen i ugnens mitt i ca 30 minuter.
● Servera rätten med en gurk- och tomatsallad.

Krabbgratinerade bröd – det här behöver du:

● 250 g krabbkött
● 8 småfranska
● 2 dl vispgrädde
● 6 ägg
● 2 msk smör
● 1 tsk fransk senap
● 1 msk finhackad persilja
● 1 msk finhackad citronmeliss
● 1 msk torrt vitt vin
● 1 krm curry
● 1 dl riven parmesanost
● Salt

Så här gör du:
● Sätt på ugnen (ca 225 grader).
● Skär av locket på bröden. Gröp ur dem.
● Koka äggen i 6 minuter. Låt dem kallna i kallt vatten.
● Skala och hacka äggen.
● Blanda äggen med grädde, persilja, citronmeliss, vitt vin, senap, curry och salt.
● Smält smöret i en kastrull.
● Rör försiktigt ner gräddblandningen och krabbköttet.
● Fördela fyllningen i bröden.
● Strö riven ost över.
● Gratinera bröden i ugnens mitt i ca 17 minuter.
● Servera genast.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.