7 bästa snapsarna till midsommarfirandet

Lika helig som sill och midsommarstång. Den svenska snapsen ligger grundmurad när det kommer till midsommarfirandet. Serveras den väl kyld och till rätt mat är den helt enkelt lika välkommen som sommaren.

På Vinliv gillar vi sprit. Men i ett sammanhang och det sammanhanget stavas alltid matbord. Inga kopiösa mängder (förstås) och med rätt temperatur (kallt), rätt glas och vid rätt tillfälle. Det är närmast sakralt.

Nu har vi provat oss fram på Systembolagets sortiment och kan därför med stolthet tipsa om våra favoriter.

Och så håller vi tummarna att solen skiner hela midsommarafton.

Perfekt ölen till studentfirandet? Alkoholfritt förstås. Vinliv har provat sig igenom sortimentet och tipsar därför om de tio bästa på Systembolagets fasta sortiment. Och är imponerad av kvaliteten och att alkoholfri öl verkligen smakar… öl.

O.P. Anderson Aquavit, 70 cl, Nr 72, 289 kr

Superklassiker som har hänt med länge. Inslag av fat, torkade örter, kummin, lakrits, liten grön ton, fänkål och riktigt välbalanserad.

Bäska Droppar, Nr 214, 229 kr

Härligt besk snaps som hittar fler aficionados, inklusive undertecknad. Här har vi rejäl smakintensitet, citrusskal, julkryddor och en intensiv efterbeska.

Hallands Fläder, 70 cl, Nr 7, 259 kr

Mångas absoluta favorit tack vare den sötaktiga tonen med de självklara inslagen som fläder, kummin, panelbulle i fin harmoni och aningen mindre spritig.

AB Stockholms Bränneri, 59 cl, Nr 80656, 300kr

Mycket fruktig med inslag av torkade örter, julkryddor, tropisk frukt, lite jäst, citrus, vete och ingefära med medellång eftersmak.

Britta Boge Bränneri 2019, 50 cl, Nr 83975, 374 kr

Spännande upptäckt med eleganta inslag och tydlig karaktär av lakrits, grapefrukt, citrusskal, blommig, kryddig med härlig fräschör.

Herrgårds Aquavit, 50 cl, Nr 26, 229kr

Viss beska, pomerans, citronskal, grapefrukt med härlig karaktär, liten honungssötma, kryddig och viss längd i eftersmaken.

Alkoholfri snaps, 50 cl, Nr 1981, 139 kr

Snacka om överraskning. Alkoholfri och ändå med viss karaktär där enbär, svartpeppar, kummin, citronskal och en försiktig fruktsötma ger sig till känna.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.