7 jobbiga saker du gör på krogen – enligt serveringspersonalen

Att gå på restaurang har egentligen inte så många regler. Det enda som krävs är att du är trevlig och att du visar respekt mot personalen. Samtidigt gör vi restaurangbesökare massor av saker som personalen tycker är jobbiga. Riktigt jobbiga.

Gjort bort dig på krogen? Förmodligen. Samtidigt är du ju knappast ensam om det. 

Det här är de sju störigaste sakerna vi gör på restaurang. 

Frågan är: Vilka av de här dödssynderna är du skyldig till? 

1. Stora sällskap på över tio personer som inte har bokat bord

Det tar tid för personalen att förbereda inför så stora sällskap. Det är extra störigt om ni kommer under rusningstid när serveringspersonalen inte har tid att ställa i ordning åt er. Ring innan och fråga om de har bord, så kommer personalen att göra sitt bästa för att hjälpa er. 

2. Du kommer in på restaurangen precis vid stängning

Beställ inte maten en kvart innan restaurangen stänger. Serveringspersonalen vill inte arbeta övertid varje kväll bara för att du och ditt sällskap kom till restaurangen för sent. Googla gärna restaurangens öppettider innan du kommer. 

3. Gör din egen meny 

Sluta beställa rätter som inte finns på restaurangen. Sajten deMilked skriver om gäster som beställer fish and chips på en italiensk restaurang. Välj istället något från menyn så brukar det smaka godare – kockarna har faktiskt ansträngt sig för att göra en meny som ska passa restaurangens gäster. 

4. När du sätter dig vid ett smutsigt bord

Vänta på att bli placerad av personalen innan du sätter dig vid bordet. För det första är det ofräscht för dig att sitta vid någon annans smutsdisk och för det andra vill personalen göra restaurangupplevelsen trevlig för dig. Det betyder att personalen vill plocka av i lugn och ro. Så vänta i baren en stund innan servitören visar dig till bordet. 

5. Du ignorerar personalen

Vissa människor håller på med telefonen på restaurangen och glömmer bort omvärlden. Lägg ner den och sluta ignorera personalen när de tilltalar dig. Det är bara otrevligt! 

6. Flirta och röra vid personalen – ett starkt nej

Restaurangen är serveringspersonalens arbetsplats och därför vill de inte bli flirtade med. Många gäster har även en tendens att röra vid personalen och inte heller det uppskattas. 

7. Du försöker göra deras jobb 

Sluta att stapla tallrikar på varandra och plocka inte undan. Det är fint att du försöker hjälpa till, men det stjälper snarare personalen som bär tallrikarna på ett visst sätt. Var istället trevlig och tillmötesgående – det uppskattar personalen mycket mer. 

Källor: deMilked, Buzzfeed, Delish.  

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.