Spara tid och pengar – köp vin på auktion

Köpa vin på auktion är inte bara kul. Det är dessutom ett sätt att spara både tid och pengar. Och kanske till och med att tjäna en slant. What?! Vinliv reder ut begreppen.

Först och främst är det superenkelt. Man klickar in sig på bukowskis.com. Sedan klickar man på onlineauktioner, scrollar ner och klickar på Systembolagets dryckesauktioner.

Därefter skapar man ett konto eller ta genvägen och klicka direkt här:  https://www.bukowskis.com/sv/registrations/new/

Sedan är det bara att kolla nästkommande auktion som går mellan 31 augusti och 2 september. Listan på vinerna som ska säljas kommer upp tio dagar innan auktionsdags (som sker online). Men allt detta står tydligt på sidan. Så det är bara att sätta igång.

Men vad ska man då köpa?

Ja, det beror på vad du vill med ditt vin.

Några handlar för att dricka direkt, andra för att spara ytterligare några år, andra för att spara på ett enskilt vin i olika årgångar.

På alla sätt och vis är det hur som helst kul att handla på auktion. Det finns ett stort kompletterande utbud mot Systembolagets sortiment. Dessutom kan du köpa mycket gamla viner. Därmed sparar du både tid i form av lagring och pengar då vinerna inte alls behöver vara så dyra som man kan tro. Tvärtom, det går att göra riktigt fynd. Läs på, kolla årgångar, du kan alltid kolla gamla auktionslistor. Allt finns ju på nätet.

Du kan också köpa vin som en investering. Köper du rätt vin är avkastningen mångdubbelt mot aktiekurserna. För att inte tala om bankräntan (finns den?). Men då gäller att du är riktigt påläst, kollar internationella auktionssajter, prisindex. Och inte minst status på flaskan. Ju högre upp i halsen vinet går, desto bättre är det, är en av alla tumregler.

Studerar man dessutom historiken på de svenska vinauktionerna, den första startade 2004, ser man att samma vin kan dyka upp med några års mellanrum. Och att det då alltid är satt till ett högre pris.

Här har vi som älskar att köpa vin på auktion annars en fantastisk bonus: Går det inte att sälja till önskat pris, kan vi ju alltid dricka upp det.

2023 års första auktion går mellan 27 februari och 1 mars. Vilka viner som säljs kan du kolla redan 17 februari online: https://www.bukowskis.com/sv/systembolaget

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.