Härliga nyheter på julbordet

Julbordet, det stoltaste vi har, är en över 1000-årig tradition. Prinskorv, sylta och skinka har alltid stått på bordet. Men nu älskar vi att komplettera med nya smaker. Vinliv har bästa tipsen.

Fler och fler väljer att fira jul utomlands, kanske på någon sandstrand i tropisk hetta eller i lägenheten i Sydeuropa. Men alla vi som stannar hemma och kör hela det traditionella paketet, hur ska vi göra för att få nya intryck?

Jo, vi skapar ett exotiskt julbord där vi kompletterar de ursvenska smakerna med nytt.

Vinliv har kikat på vad som 2021 gärna står på julborden runt om i stugorna.

Håll i er!

Vegosill på svamp

Istället för fisk används här ett lakto-ovo vegetariskt substitut, nämligen svamp. Bästa svampen är portabello som picklas och läggs i en sås som kryddas efter behag. Populära smaker 2019 är chili, koriander och ingefära.

Biff sashimi

Superlätt rätt att tillaga där stekt oxfilé skärs i mycket tunna skivor och blandas med asiatisk kryddning som fisksås, koriander, lime och jordnötter. Bra rätt att förbereda och kan serveras både lätt uppvärmd eller kall.

Söt brysselkål i ugn med chorizo

Oj vilken härlig kombo där chorizon, gärna lite kryddstark, blandas med ringlande akaciahonung och rostad brysselkål. En vacker och smakintensiv rätt som vinner på att toppas med grovhackad persilja eller ruccola och hackad mandel.

Vegetariska rödbetsbullar

Hemmagjorda köttbullar är ju ett måste men vi kan komplettera dessa små skönheter med rödbetsbullar. Lätt som en plätt att tillaga, använd kikärtor för smak och ägg för stabilisering. Ger dessutom julbordet en vacker färg.

Frasig baklava

En värdig avslutning till julbordet eller perfekt till ett glas sött framför brasan. Baklava ska vara söt och frasig, bygger på honung, nötter, smör och bakas in i filodeg. När den tas ut ur ugnen, häll över varmt sockerlag. Sött? You bet!

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.