Ät och drick som seriefigurerna

Tycker du om att läsa serietidningar så har du troligtvis fascinerats över karaktärernas mat- och dryckesvanor. Det är inte alltid våra seriehjältar stoppar i sig det vi läsare förväntar oss.

Om du tror att de tecknade seriefigurerna äter på dyra lyxkrogar så tror du fel. Ofta visar det sig faktiskt att våra största hjältar äter och dricker som vilken Svensson som helst. Mjölk, honung och spenat är tydligen bra föda för den som vill bli en riktig superhjälte.

Fantomen

Fantomen är många tjejer och killars stora favorit, och att efterlikna hans dryckesvanor är tack och lov mycket enkelt och dessutom barnvänligt. Fantomen dricker nämligen mjölk eftersom han menar att drycken gör honom stark. Det här snappades naturligtvis upp av svenska Norrmejerier, som 1996 och framåt lät Fantomen pryda företagets mjölkpaket.

Bamse

Bamse är ytterligare en seriehjälte som behöver bli stark emellanåt. Han blir det dock på Gamla farmors dunderhonung istället för på mjölk. Tack och lov är han alltid världens snällaste björn så ingen behöver vara rädd för hans superkrafter.

Scooby Doo och Shaggy Rogers

Den talande hunden Scooby Doo och hans ständige följeslagare Shaggy Rogers är två figurer som älskar mat. Scooby skulle göra i princip vad som helst för att få sina Scooby Snacks medan Shaggy föredrar pizza med en massa ost och saltgurka. En annan av Shaggys favoriträtter är varm korv som doppats i choklad.

Karl-Alfred och Frasse

Ett annat radarpar som uppskattar mat är Karl-Alfred och Frasse. Medan Karl-Alfred håller sig stark med hjälp av spenat så är Frasse något av en livsnjutare som hellre tuggar på en hamburgare eller två.

Frågan är: Vem är du av alla dessa superhjältar?

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.