Bästa vinet till julgodiset

Godisfaten dignar. Det är hemmagjord knäck, kola, rischoklad, Mozartkulor och kanderade popcorn.  Men vad dricker man till? Vinliv tar på sig julkoftan och tipsar om bästa drycken till julens godischock.

Nu är det jul igen. Med allt vad det innebär. Förhoppningar om snö, lugn och ro och massor av julklappar. Men fram till dess, står vi i köket och bakar oss igenom recept från både höger och vänster. Improviserar och äter deg. Men när allt står klart, ligger vackert uppdukat på faten, inser vi att något saknas.

Just det! Vad ska vi dricka till?!

Traditionen bjuder både glögg och julmust. Men som de vuxna människor vi är, inser vi att vi vill ha något som matchar godiset på ett lite mer spännande vis. Lite mer vuxna smaker, helt enkelt. Och har vi lagt så mycket kärlek på godiset, förtjänar både vi och godiset en bättre matchning.

Alltså: vin ska vi ha. Men inte vilket vin som helst. Utan ett sött vin med charm som möter upp sötman och den mörka, lätt knäckiga karaktären vi hittar i mycket av godiset. Eller chokladen som annat godis är tillverkat på.

Ett vin som gillar både knäckighet, choklad, har en smakintensitet och är riktigt, riktigt gott.

Valet är självklart:

Dry Sack, 37,5 cl

Galet gott vin från södra Spanien och perfekt till julbordet.

Ett vin med massor av smak och med inslag av både torkade frukter, russin, fikon, dadlar, kanel, farinsocker, nötter… ja, hela julbordets alla godsaker.

Perfekt att avnjutas efter middagen, framför brasan, i lugn och ro.

Nr 8209 • 59 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.