Bästa vintipset till Camilla Hamids underbara kladdkaka

Har du inte testat att göra något på Camilla Hamids fantastiska dessertrecept är det sannerligen dags. Gott, lyxigt och så jäkla snyggt. Kolla in receptet! På Vinliv tog vi oss friheten att tipsa om bäst vin till.

Recept 8 bitar

  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 burk dulce de leche [à 397 g spara resten till dekoration]
  • 1 tsk agar-agar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader (ej varmluft).

Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.

Tillsätt strösocker, farinsocker, vaniljpulver, ägg, vetemjöl, kakao och salt. Blanda ihop bara precis till det gått ihop till en jämn smet.

Täck botten av formen med bakplåtspapper. Häll upp smeten i formen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 17 minuter.

Ställ kladdkakan i kylskåpet medan du förbereder pannacotta-toppingen.

Lägg vispgrädde, dulche de leche och agar agar pulver i en kastrull. Blanda ihop och koka upp under omrörning i ca 3-4 minuter.

Häll pannacottan över kladdkakan i formen och ställ tillbaka i kylskåpet så att pannacottan får stelna.

Pannacotta-toppingen stelnar redan efter 1-2 timmar men kladdkakor smakar som allra bäst när de fått stå över natten.

Vinliv tipsar!

Jalifa Amontillado

Nr 91333 • 299:-

Supersherry från ett av de bästa vinhusen i södra Spanien, Williams & Humbert. Här har vi ett vin med härligt fyllig karaktär, inslag av nötter, choklad, torkade frukter, fikon, russin, nougat, apelsin, rik och koncentrerad med mycket lång eftersmak.

Perfekt att kombinera till kladdkaka med intensiv smak med gräddiga toner.

TILL VINET
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.