Bjud din hund på något som liknar din egen mat

Är du en av alla hundägare som får dåligt samvete varje gång din fyrfotade vän inte kan smaka av din mat? Då kan det vara en god idé att bjuda honom/henne på något som liknar det du har på din tallrik.

Att bjuda dina fyrfotade familjemedlemmar på människoföda kan vara dumt och till och med farligt. Hundar och katter tål sällan det som vi människor äter och ibland kan vår mat leda till allergiska reaktioner som kan ta en ände med förskräckelse. 

Samtidigt är det minst sagt svårt att säga nej till bedjande ögon, och varje hundägare vet hur oerhört intresserade våra husdjur kan bli av vår mat. Med andra ord ska du se till att servera din jycke något som är snarlikt det du själv stoppar i dig.

Vilt

Har du en god rådjursstek och en flaska rödvin på köksbordet? Då är det rent ut sagt oförskämt att bjuda din hund på köttslamsor och äggskal – två ingredienser som tyvärr dyker upp alltför ofta i hundfoder. Vill du din hund väl så lägger du istället dina slantar på en burk Majstor Vilt & Ris Våtfoder, så din familjemedlem får kött av den bättre sorten och inte behöver undra vad det är som luktar så gott på din tallrik.

Fågel

Står du och lagar kyckling i hopp om att din fyrfotade vän inte ska känna lukten? Då hoppas du troligtvis förgäves. Att servera hundar kyckling kan dock vara problematiskt, då den populära fågeln orsakar allergier hos många husdjur. Vill du ändå att din hund ska få äta fågel precis som du så kan du med fördel köpa Purenatural Dog Adult Turkey & Salmon eller Carnilove Anka & Fasan. Kalkon, anka och fasan är fåglar med magert och näringsrikt kött som de flesta hundar tål.

Vegetariskt

Forskarna är fortfarande inte helt överens om det är lämpligt att låta hundar bli vegetarianer – men det är ingen som tycker att det är olämpligt att bjuda “pälsklingarna” på ett och annat smarrigt vegomål. Har du grönsaker på bordet så finns det en stor chans att din hund vill bli miljövänlig och nyttig han också. Yarrah Organic Vega är ett vegetariskt torrfoder som de flesta hundar älskar – åtminstone om de får en rejäl portion kött dagen efter.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.