Gör så här
Putsa och skär kycklingen i bitar.
Kärna ur och skär paprikorna i jämna bitar. Skala och skär löken i stora bitar. Skölj och strimla purjolöken.
Bryn kycklingen runt om i en stor gjutjärnsgryta med smör i några minuter. Lägg ner paprika, lök, curry, purjolök och paprikapulver. Låt fräsa i 5 minuter.
Tillsätt grädde, crème fraiche, vitt vin, soja, fond och peppar. Dela minimajsen på mitten och lägg ner i grytan.
Låt koka ihop i 10 minuter.
Garnera med persiljan.
Servera med ris och ett glas vin!
Ingredienser 4 personer
600 g kycklingbröstfiléer
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gul lök
1 purjolök
smör till stekning
2 msk curry
1 msk paprikapulver
1 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 msk soja
1 msk kycklingfond
1 krm svartpeppar
125 g minimajs
Garnering
Grovhackad persilja
Vinliv tipsar!
The Loyal Family Organic red
Spännande druvblandning på enbart lokala storheter från Spanien. Vinet har en mycket fin balans i lättdrucken stil, inslag av röda bär, mjuk strävhet, fräschör och medellång eftersmak.
Perfekt till lite hårdost eller en kyckling i ugn.
Nr 70424 • 249 kr