Kanongod kycklinggryta med curry i krämig stil

Gör så här

Putsa och skär kycklingen i bitar.

Kärna ur och skär paprikorna i jämna bitar. Skala och skär löken i stora bitar. Skölj och strimla purjolöken.

Bryn kycklingen runt om i en stor gjutjärnsgryta med smör i några minuter. Lägg ner paprika, lök, curry, purjolök och paprikapulver. Låt fräsa i 5 minuter.

Tillsätt grädde, crème fraiche, vitt vin, soja, fond och peppar. Dela minimajsen på mitten och lägg ner i grytan.

Låt koka ihop i 10 minuter.

Garnera med persiljan.

Servera med ris och ett glas vin!

Ingredienser 4 personer

600 g kycklingbröstfiléer
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gul lök
1 purjolök
smör till stekning
2 msk curry
1 msk paprikapulver
1 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 msk soja
1 msk kycklingfond
1 krm svartpeppar
125 g minimajs
Garnering
Grovhackad persilja

Vinliv tipsar!

The Loyal Family Organic red

Spännande druvblandning på enbart lokala storheter från Spanien. Vinet har en mycket fin balans i lättdrucken stil, inslag av röda bär, mjuk strävhet, fräschör och medellång eftersmak.

Perfekt till lite hårdost eller en kyckling i ugn.

Nr 70424 • 249 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.