Kanongod kycklinggryta med curry i krämig stil

Gör så här

Putsa och skär kycklingen i bitar.

Kärna ur och skär paprikorna i jämna bitar. Skala och skär löken i stora bitar. Skölj och strimla purjolöken.

Bryn kycklingen runt om i en stor gjutjärnsgryta med smör i några minuter. Lägg ner paprika, lök, curry, purjolök och paprikapulver. Låt fräsa i 5 minuter.

Tillsätt grädde, crème fraiche, vitt vin, soja, fond och peppar. Dela minimajsen på mitten och lägg ner i grytan.

Låt koka ihop i 10 minuter.

Garnera med persiljan.

Servera med ris och ett glas vin!

Ingredienser 4 personer

600 g kycklingbröstfiléer
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gul lök
1 purjolök
smör till stekning
2 msk curry
1 msk paprikapulver
1 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 msk soja
1 msk kycklingfond
1 krm svartpeppar
125 g minimajs
Garnering
Grovhackad persilja

Vinliv tipsar!

Zin Zap Barista Rosso Prima Selezione, 2022

Superspännande vin på druvan Primitivo från södra Italien i en helt egen stil. Nu snackar vi härliga smaker som kaffe, choklad, körsbär, bra fräschör, inslag av vanilj, mörka bär och en tydlig eftersmak av cappucino och vanilj.

Perfekt som det är eller till en riktigt härlig burgare med nötiga inslag.

Nr 74109 • 129 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.