Kanongod kycklinggryta med curry i krämig stil

Gör så här

Putsa och skär kycklingen i bitar.

Kärna ur och skär paprikorna i jämna bitar. Skala och skär löken i stora bitar. Skölj och strimla purjolöken.

Bryn kycklingen runt om i en stor gjutjärnsgryta med smör i några minuter. Lägg ner paprika, lök, curry, purjolök och paprikapulver. Låt fräsa i 5 minuter.

Tillsätt grädde, crème fraiche, vitt vin, soja, fond och peppar. Dela minimajsen på mitten och lägg ner i grytan.

Låt koka ihop i 10 minuter.

Garnera med persiljan.

Servera med ris och ett glas vin!

Ingredienser 4 personer

600 g kycklingbröstfiléer
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gul lök
1 purjolök
smör till stekning
2 msk curry
1 msk paprikapulver
1 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 msk soja
1 msk kycklingfond
1 krm svartpeppar
125 g minimajs
Garnering
Grovhackad persilja

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.