Kanongod kycklinggryta med curry i krämig stil

Gör så här

Putsa och skär kycklingen i bitar.

Kärna ur och skär paprikorna i jämna bitar. Skala och skär löken i stora bitar. Skölj och strimla purjolöken.

Bryn kycklingen runt om i en stor gjutjärnsgryta med smör i några minuter. Lägg ner paprika, lök, curry, purjolök och paprikapulver. Låt fräsa i 5 minuter.

Tillsätt grädde, crème fraiche, vitt vin, soja, fond och peppar. Dela minimajsen på mitten och lägg ner i grytan.

Låt koka ihop i 10 minuter.

Garnera med persiljan.

Servera med ris och ett glas vin!

Ingredienser 4 personer

600 g kycklingbröstfiléer
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gul lök
1 purjolök
smör till stekning
2 msk curry
1 msk paprikapulver
1 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 msk soja
1 msk kycklingfond
1 krm svartpeppar
125 g minimajs
Garnering
Grovhackad persilja

Vinliv tipsar!

Villa Mirage Côtes du Rhône, 2023

Snygg Södra Rhône-blandning på Grenache och Syrah. Härligt kryddig med typiska ursprungstoner, inslag av fat, fruktig smak, skogshallon, salvia, lagerblad, viol, blåbär, torkade örter och lakrits med medellång eftersmak.

Perfekt till en mustig pasta eller ännu hellre en smarrig kycklinggryta.

Nr 76033 • 99 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.