Gör så här
Putsa och skär kycklingen i bitar.
Kärna ur och skär paprikorna i jämna bitar. Skala och skär löken i stora bitar. Skölj och strimla purjolöken.
Bryn kycklingen runt om i en stor gjutjärnsgryta med smör i några minuter. Lägg ner paprika, lök, curry, purjolök och paprikapulver. Låt fräsa i 5 minuter.
Tillsätt grädde, crème fraiche, vitt vin, soja, fond och peppar. Dela minimajsen på mitten och lägg ner i grytan.
Låt koka ihop i 10 minuter.
Garnera med persiljan.
Servera med ris och ett glas vin!
Ingredienser 4 personer
600 g kycklingbröstfiléer
1 röd paprika
1 gul paprika
1 gul lök
1 purjolök
smör till stekning
2 msk curry
1 msk paprikapulver
1 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 msk soja
1 msk kycklingfond
1 krm svartpeppar
125 g minimajs
Garnering
Grovhackad persilja
Vinliv tipsar!
Zin Zap Barista Rosso Prima Selezione, 2022
Superspännande vin på druvan Primitivo från södra Italien i en helt egen stil. Nu snackar vi härliga smaker som kaffe, choklad, körsbär, bra fräschör, inslag av vanilj, mörka bär och en tydlig eftersmak av cappucino och vanilj.
Perfekt som det är eller till en riktigt härlig burgare med nötiga inslag.