Här är kändisarna svenskarna vill ta en öl med

Nu står det klart vilken svensk kändis vi vill ta en bärs med. Detta enligt en nyligen gjord undersökning. Frågan är: vem är din favoritkändis?

Kanske har du någon gång sett en kändis någonstans på stan, eller varför inte på filmduken, och tänkt “Fan vad jag skulle vilja ta en drink med x”. 

Även om du inte är särskilt kändiskåt och knappt följer något som händer i kändisdjungeln finns det gissningsvis en eller annan du inte skulle tacka nej till.

Undersökning som säger allt

Du är inte ensam! I oktober 2021 gjorde SIFO en undersökning där de ställde frågan om vilken kändis svenska folket helst skulle vilja ha bredvid sig vid bordet.

I topp har vi författaren och kriminologiprofessorn Leif GW Persson som fick hela 21 % av rösterna. 

Vickan näst mest populär

Näst mest populär var kronprinsessan Victoria. En av hennes favoriträtter sägs vara kall ärtsoppa. Inte i lyxigaste laget kanske, men sannolikheten finns ju att maten inte står i fokus för den som får vara i hennes sällskap. 

Tredjeplatsen får allas vår älskade jurymedlem från Idol, och numer även folkkär melodifestivalen deltagare, Anders Bagge. Med honom kan man gissningsvis dela ett och annat skratt likväl som samtal om hundar, musik och livets utmaningar. 

Fotboll och öl hör ihop

På fjärde plats har vi ingen mindre än Janne Andersson, fotbollstränare och förbundskapten för Sveriges herrlandslag. 

Den som vill ta del av en riktig popstjärnas glans skulle skatta sig lycklig om den kammade hem en middagsdejt med den fjärde mest populära kändisen, ingen mindre än “Lush Life” sångerskan Zara Larsson.

På både sjätte och sjunde plats finns återigen sportprofiler, men, som det verkar, av helt olika karaktär. Inte skulle väl någon tacka nej till en frukost bestående av gröt, smörgås och ett kokt ägg tillsammans med Sveriges genom tiderna främsta kvinnliga olympier, den före detta längdskidåkaren Charlotte Kalla.

Därefter avsluta kvällen tillsammans med Zlatan Ibrahimovic. Makaroner och falukorv är tydligen en familjefavorit och om Zlatan får bestämma kanske även hustrun Helena bjuder på hembakta kanelbullar.

Vilken kändis skulle du vilja ta en öl med? Maila Vinliv och berätta. Vem vet, kanske en dag…

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.