Världens mest populära drycker – vilken är din favorit?

Vin, öl eller sprit? Kanske står någon helt annan dryck på din lista över mest populära. Men det är en sak vad vi säger, och en helt annan sak vad vi dricker.

Störst, bäst, först och vackrast kommer det vanliga (heliga) vattnet. Motiveringen till denna vinnande dryck är att vattnet kan användas till alltifrån att tvätta bilar, till ursäkt för att stanna inomhus och titta på film en regnig dag. 

Vidare är det grund för allt liv på jorden och därmed bas till alla andra drycker. Dessutom kan man en varm dag tillföra ännu mer vatten till vattnet för att göra det kallt – med andra ord använda dig av is. 

Kolsyrat vatten inte alls lika kul

Mineralvatten med kolsyra däremot, även denna dryck populär, kammar hem en 30:e plats. Bubblorna gör vattnet snyggare och, i mångas ögon, fräschare. Tja, åtminstone tills man börjar hicka och rapa…

På en andra plats kommer den alltid så prisade och älskade drycken, ofta påkostad med kändisar och dyra reklamer, Coca Cola. Strax därefter kammar kaffet hem en tredjeplats, följt av te som nummer fem.

Juice eller sangría?

Härliga fruktdrycker som apelsinjuice och sangria placeras på plats sju respektive elva. Nionde plats får den berömda drycken baserad på gin, tonic vatten, citron och is – ja, självklart är det den GT:n (Gin & Tonic). 

Hack i häl kommer en dryck som säkerligen får många att höja på ögonbrynen (men låt dig då inte glömma alla barn och kylan som omfamnar många av världens länder), nämligen varm choklad!

Rött vin mer poppis

Listan är lång och alla drycker kommer inte nämnas här. Men värt att nämna är att rött vin uppenbarligen är bättre än vitt, med en skillnad på hela tio placeringar. 

Mjölken däremot, som bas till varm choklad och ofta tillbehör till både kaffe och te, hamnar nära mitten på listan i och med en 23:e plats.

Tequila före champagne

Trots att champagne är ett solklart val för många vid festligheter och som välkomstdrink hamnar drycken på en ynka 34:e plats medan Tequila, “shottarnas shot”, alkoholen som fått många att spåra ur totalt, landar på en 31:a plats.
Näst sist på topplistan över de 50 mest populära dryckerna hamnar drycken som ger dig vingar (Red Bull) och sist, men inte minst, den indiska Mango Lassi.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.