Kontrovers kring viner med nedsatt pris

Det har skrivits en hel del på sistone om viner med nedsatt pris. Systembolaget gillar det inte samtidigt som det är leverantörerna som sätter priserna. Och det finns en anledning till prissänkningen.

Det finns ingen rea på Systembolaget. Men det finns massor av vin, sprit och öl med nedsatt pris. Det är nu inget som syns på monopolets hemsida, utan informationen kommer från andra vinaktörer. 

På Vinliv har vi tipsat om ett flertal vin med nedsatt pris i olika omgångar, och av reaktionerna av döma har dessa artiklar varit mycket uppskattade.

Nu finns fler företag som tipsar och nyligen har flera tidningar publicerat artiklar om hur leverantörer av vin sänker sina priser. Anledningen till att vinimportörer sänker priserna på vin är att de helt enkelt behöver sälja ut sitt lager, och eftersom den enda kanalen direkt till kund är Systembolaget, blir det där de hamnar.

Vinliv har pratat med flera leverantörer som tycker det är jättebra att de tillåts sänka priserna för att bli av med lager. Men de manar också till försiktighet och retoriken ska aldrig vara att det är rea. Inte heller att det är Systembolaget som sänker priserna.

Här är några exempel på riktigt bra prissänkta viner:

Castelforte Prosecco Extra Dry

nr 7720 • 89 kr (tidigare 99 kr)

Klassisk prosecco med inslag av päron, melon med liten fruktsötma.

Mureda Blanco Ecologico 2018

nr 77943 • 49 kr (tidigare 69 kr)

Spanskt vitt vin från Kastilien La Mancha i balanserat fruktig stil.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.