Annonssamarbete – Divine AB

Kvalitetsvin på burk – för miljöns skull

Vin på burk har under de senaste åren inte bara blivit accepterat, utan trendigt. Extra kul då burkarna ofta innehåller riktigt bra vin. Lubanzi i Sydafrika är en av de producenter som tagit taktpinnen och levererar överraskande bra kvalitetsviner. På burk. För miljöns skull.

Tidigare förknippades vin på burk främst med enklare och billigare viner av lägre kvalitet. Nu har kvaliteten på vinerna på burk emellertid ökat avsevärt, och vi ser en enorm mångfald av stilar och druvsorter tillgängliga i burkformat. Från fruktiga vita viner, krispiga roséviner fylliga röda friska viner, erbjuder vin på burk nu ett brett utbud av högkvalitativa alternativ för konsumenterna att välja mellan.

En av de mest spännande producenterna av vin som gärna fyller sitt vin i burk, är sydafrikanska Lubanzi. Lubanzi är också den spännande berättelsen om partnerskap, om två amerikaners resor och om den vandrande, mystiska hunden Lubanzi som dök upp ur intet och försvann i mörka natten.

Bakgrunden till Lubanzis viner förtjänar verkligen att berättas. Både en och två gånger. Det handlar om Walker Brown och Charlie Brain, två unga amerikaner som pluggade i Sydafrika. En dag gav de sig iväg på en lång resa längs Sydafrikas södra kust. Redan efter någon dag, började en vildhund slå följe och hängde med under hela äventyret. Men så sista natten försvann den spårlöst. Hunden, fick de reda på av ortsbefolkningen, kallades Lubanzi.

Vin på burk har blivit alltmer populärt bland miljömedvetna konsumenter tack vare förpackningens miljövänliga och hållbara egenskaper. Burkarna är lättare och mer energieffektiva att transportera än glasflaskor, vilket minskar koldioxidutsläppen och miljöpåverkan. Dessutom är burkarna återvinningsbara, vilket gör dem till ett miljövänligare alternativ än traditionella flaskor.

Men hunden och hela äventyret hade gjort så stort intryck på de båda vännerna att de bestämde sig för att stanna i Sydafrika och starta ett företag i landet. Visionen var att dela känslan med ett folk i landet som hade lämnat så starka avtryck på dem. Att producera kvalitetsvin blev en del av processen.

Det skulle inte stanna där. Tanken var att skapa ett progressivt och socialt ansvarsfullt vinföretag byggt på visionen samarbete och utforskning. Så småningom tog företaget form men de båda grundarna ville ta det ytterligare ett steg vidare, detta genom att samarbeta med The Pebbles Project, ett non profit-projekt som ger hälso- och utbildningsresurser direkt tillbaka till familjerna som bor och arbetar på Sydafrikas vingårdar.

Vin på burk erbjuder en praktisk och bekväm förpackning för konsumtion både hemma och utomhus. Burkarna är lätta att hantera och transportera, vilket gör dem idealiska för idealiska för folk i farten – hiking, båtliv, camping, sommarstugan och stranden. Dessutom eliminerar burkarna behovet av korkskruvar eller korkar och minskar risken för spill eller skador, vilket ger en mer bekväm och bekymmersfri upplevelse för konsumenterna.

Vinegendomen ligger i sydafrikanska Swartland. För inte många år sedan ansågs regionen som eftersatt, lite stökig och utifrån ett vinperspektiv som mer intressant än bra. Men som det vänt! Idag är vinerna från Swartland mer intressanta än någonsin, just för de annorlunda förutsättningarna som vi hittar i detta karga landskap.

Och vinerna, inte minst från Lubanzi, talar sitt mycket tydliga språk: kvalitet, egensinne och socialt ansvar. Addera därtill vin i burk för miljöns skull… succén är ett faktum.

Vinliv tipsar!

Lubanzi Sparkling Cinsault Rosé Burk 20 cl

Markerad fruktighet i form av röda äpplen, jordgubbar, smultron med fin fräschör, inslag även av lite örter, tropiska frukter och en medellång eftersmak i välbalanserad stil.

Perfekt till tartar på fisk eller till en grillad teriyakimarinerad tonfisk som serveras med asiatiskinspirerad lätt sallad och ångade haricots verts.

Nr 6702 • 39 kr + pant 1 kr

Lubanzi Chenin Blanc, 2023 burk 25 cl

Mycket fruktig karaktär, inslag av både gula plommon, gula äpplen, markerad frisk ton, liten mineralisk karaktär och medellång eftersmak där syran biter sig fast.

Perfekt till en riktigt god fiskrätt, gärna torskrygg som ugnsbakas och serveras med kokt potatis och en krämig röra med citrus och räkor.

Nr 2380 • 49 kr + pant 1 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.