Lär dig laga årets maträtt 2020

Torskbiff med citronpicklade grönsaker

Gör så här
Torskbiffar

Skär fisken i mindre bitar. Kör i matberedare med saltet tills färsen snurrar runt i en klump.

Fördela smeten jämnt i matberedaren med en slickepott. Häll i grädden samtidigt som du kör matberedaren på högsta hastighet. Kör max 1 minut.

Ta ur färsen och blanda i ströbrödet för hand. Låt svälla i kylskåpet i 10 minuter.

Forma fiskfärsen till fyra jämnstora biffar. Vänd biffarna i ströbröd och stek frasiga i rikligt med smör. Baka dem sedan färdigt i ugnen på 100 grader. När innertemperaturen är på 45 grader är de klara.

Citronpicklade grönsaker och kål

Koka upp ättika, socker och vatten tillsammans med hyvlat citronskal. Låt svalna någon minut.

Skär ner blomkålen i små buketter och skiva lök, jordärtskocka och fänkål tunt. Slå lagen över grönsakerna och låt dra ca 30 minuter.

Skär ner vitkålen i mindre bitar och dillen i vippor.

Häll av lagen från grönsakerna. Fräs kålbladen i smör i en stekpanna. Lägg i grönsakerna och dillen Smaka av med salt.

Servera med basmatiris eller kokt potatis. Och ett glas kylksåpskallt vitt vin, gärna på Chardonnay. 

Ingredienser 4 personer
Torskbiffar

250 g torskfilé, direkt ut kylskåpet 

8 g salt

1,5 dl vispgrädde, direkt ur kylskåpet

20 g pankoströbröd

2 dl pankoströbröd (till panering)

Smör till stekning

Citronpicklade grönsaker och kål

1,5 dl ättiksprit

1,5 dl strösocker

3 dl vatten

1 citron, skalet

80 g blomkål

2 schalottenlökar 

3 jordärtskockor 

½ fänkålsstånd 

80 g färsk vitkål

20 g dill

smör

salt

Vinliv tipsar!

Bouchard Aîné Chardonnay 2018

Friskt vin på druvan Chardonnay med inslag av massor av frukt, päron, äpplen, kryddig stil, mineral karaktär, citrus och medellång eftersmak i mycket välbalanserad stil.

Passar perfekt till… torskbiff med picklade grönsaker.

Johan Franco Cereceda

Nr 82534 • 85 kr

Nästa artikel
Vin som förlänger livet
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.