Torskbiff med citronpicklade grönsaker
Gör så här
Torskbiffar
Skär fisken i mindre bitar. Kör i matberedare med saltet tills färsen snurrar runt i en klump.
Fördela smeten jämnt i matberedaren med en slickepott. Häll i grädden samtidigt som du kör matberedaren på högsta hastighet. Kör max 1 minut.
Ta ur färsen och blanda i ströbrödet för hand. Låt svälla i kylskåpet i 10 minuter.
Forma fiskfärsen till fyra jämnstora biffar. Vänd biffarna i ströbröd och stek frasiga i rikligt med smör. Baka dem sedan färdigt i ugnen på 100 grader. När innertemperaturen är på 45 grader är de klara.
Citronpicklade grönsaker och kål
Koka upp ättika, socker och vatten tillsammans med hyvlat citronskal. Låt svalna någon minut.
Skär ner blomkålen i små buketter och skiva lök, jordärtskocka och fänkål tunt. Slå lagen över grönsakerna och låt dra ca 30 minuter.
Skär ner vitkålen i mindre bitar och dillen i vippor.
Häll av lagen från grönsakerna. Fräs kålbladen i smör i en stekpanna. Lägg i grönsakerna och dillen Smaka av med salt.
Servera med basmatiris eller kokt potatis. Och ett glas kylksåpskallt vitt vin, gärna på Chardonnay.
Ingredienser 4 personer
Torskbiffar
250 g torskfilé, direkt ut kylskåpet
8 g salt
1,5 dl vispgrädde, direkt ur kylskåpet
20 g pankoströbröd
2 dl pankoströbröd (till panering)
Smör till stekning
Citronpicklade grönsaker och kål
1,5 dl ättiksprit
1,5 dl strösocker
3 dl vatten
1 citron, skalet
80 g blomkål
2 schalottenlökar
3 jordärtskockor
½ fänkålsstånd
80 g färsk vitkål
20 g dill
smör
salt
Vinliv tipsar!
Bouchard Aîné Chardonnay 2018
Friskt vin på druvan Chardonnay med inslag av massor av frukt, päron, äpplen, kryddig stil, mineral karaktär, citrus och medellång eftersmak i mycket välbalanserad stil.
Passar perfekt till… torskbiff med picklade grönsaker.
Johan Franco Cereceda
Nr 82534 • 85 kr