Ledande vinhus i Bordeaux given supersecond  

Pichon Longueville Comtesse de Lalande, det magnifika vinhuset i Pauillac, Bordeaux, har förkroppsligat exceptionell elegans och aristokratisk förförelse i varje droppe vin sedan sitt grundande på 1600-talet. Vinliv förklarar varför. 

Historien om Pichon Longueville Comtesse de Lalande sträcker sig över flera århundraden. Vinodlingarna härstammar från en gemensam egendom, Château Pichon Longueville Baron, men delades i början av 1700-talet när Bérénice, dotter till vingårdens ägare, gifte sig med Jacques de Pichon Longueville.  

Det var då Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande föddes. Idag, en av de allra mest respekterade vinegendomarna i världen. 

Distinkt terroir 

Vingård omfattar omkring 80 hektar av Pauillacs jord, vilket ger ett distinkt terroir av grus, sand och lera. Dess geografiska läge intill Girondefloden och en fördelaktig exponering för solen skapar optimala förutsättningar för druvorna att nå sin fulla mognad.  

Vinrankorna är planterade med huvudsakligen superdruvan Cabernet Sauvignon som komplementeras med Merlot, Cabernet Franc och Petit Verdot, vilket ger upphov till viner med komplexitet och djup. 

Kvinnligt ledarskap  

Pichon Lalande har haft förmånen att ha några av vinvärldens mest framstående kvinnor som ledare. En av dessa var May Eliane de Lencquesaing, ofta kalla La Générale för sin auktoritära stil, som styrde över egendomen från 1978 till 2007 och placerade Pichon Lalande i det absoluta toppskiktet av Bordeaux-viner.  

Hennes passion för konst, kultur och naturligtvis även vinodling återspeglas i varje aspekt av Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande. 

Kraft med finess 

Vinerna från Pichon Lalande är kända för sin subtilitet och elegans i den klassiska skolan. De kombinerar kraft och finess, med en imponerande förmåga att åldras över tid.  

Den karakteristiska strukturen kommer från övervägande Cabernet Sauvignon-druvor och de djupa, förföriska tonerna av svarta vinbär, kaffe, cederträ och ibland en aning lakrits ger vinet dess komplexitet. 

Given supersecond 

Några av de egendomar som klassades under Premier cru när den stora klassificeringen i Bordeaux genomfördes 1855 har idag blivit så omtalade för sin fantastiska viner att förstavinerna har kommit att kallas superseconds.  

Pichon Longueville Comtesse de Lalandes presetigevin tillhör tveklöst den kategorin. 

Aristokratisk grace 

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande känns igen inte bara genom sina utsökta viner utan också genom sin unika etikett.  

En kvinna pryder etiketten, en skulptur som stod vid vingården och som representerar den grekiska mytologins berömda konstnär, antingen skapad av Jean-Antoine Houdon eller Charles Antoine Bridan. Denna symboliska gestalt ger vingården en aura av aristokratisk grace och konstnärlig skönhet. 

Modern hållbarhet  

I dagens vinvärld, där hållbarhet är en nyckelkomponent, har Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande antagit moderna metoder för att bevara miljön.  

Genom att integrera teknologiska innovationer och hållbara odlingsmetoder fortsätter de att skapa utsökta viner med respekt för naturen. 

Pichon idag 

Mellan 1978 och 2007 drevs egendomen av den auktoritära och mycket respekterade May-Eliane, som höjde kvalitet och renommé för slottet. År 2007 sålde hon egendomen till familjen Rouzard, ägare till champagnefirman Roederer.  

Egendomen Pichon Comtesse omfattar idag omkring 80 hektar. Jordmånen är morängrus på lager av lerlager från istiden, vilket säkerställer den dränering som är nödvändig för att ge hög kvalitet. 

Fest för vinälskare 

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, med sin rika historia och enastående vintradition, förblir en pärla i Bordeaux-regionen. Dess viner, präglade av subtilitet och elegans, bär på arvet från generationer och fortsätter att vara en fest för vinälskare världen över.  

För de som söker en upplevelse av klassisk fransk elegans och passionerad vinframställning, är Pichon Lalande ett resmål värt att utforska. 

Vinerna från Pichon Longueville Comtesse de Lalande  

Vinhuset tillverkar en imponerande portfölj av viner som vittnar om vingårdens exceptionella hantverk och dedikation till kvalitet.  

Här är en överblick över några av deras mest framstående viner: 

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande: Detta flaggskeppsvin representerar essensen av Pichon Lalandes hantverk. Huvudsakligen baserad på Cabernet Sauvignon, med inslag av Merlot, Cabernet Franc och Petit Verdot, är fylld med karaktär av svarta vinbär, kaffe och cederträ. Det är känt för sin förmåga att åldras elegant och utveckla en imponerande struktur över tid.  

La Réserve de la Comtesse: Som det andra vinet från vingården är La Réserve de la Comtesse ett uttryck för elegans och druvornas fräschör. Det är en balanserad blend med aningen mjukare tanniner och en fruktig karaktär. Detta vin är oftast mer tillgängligt i ung ålder och ger en försmak på Pichon Lalandes storhet. 

Pichon Lalande Blanc: För de som uppskattar vita viner erbjuder Pichon Lalande Blanc en förfinad upplevelse. Tillverkad huvudsakligen av Sauvignon Blanc och Sémillon-druvor, ger detta vin en friskhet med inslag av citrusfrukter och subtila blommiga noter. Ett riktigt spännande komplement till vingårdens röda viner. 

Oavsett vilket vin som väljs från deras kollektion, är varje sipp en resa genom Bordeauxs vintradition och Pichon Lalandes unika konst av vinframställning. 

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.