Vinhuset Masi i Valpolicella-regionen i norra Italien, är en föregångare inom vinproduktion och känd för att producera viner av exceptionell kvalitet. Grundat redan i slutet på 1700-talet, kombinerar Masi stolt tradition med innovation.
Masi är mest känd för att vara pionjärer inom appassimento-processen, där druvor torkas före vinframställning för att koncentrera smakerna och skapa viner med smakintensitet och komplexitet.
Tekniken som används i framställningen av Amarone och andra erkända viner, har blivit ett signum för Masi och ett bevis på vinhusets engagemang för att höja vinframställningen till nya höjder.
Ursprung i varje vin
Företaget drivs av en passion för de lokala förutsättningarna och använder uteslutande druvor från Valpolicella-området. Vi är alltså i Veneto i nordöstra Italien. Deras vingårdar är noga utvalda för att spegla den speciella jordmånen och mikroklimatet som är unika för varje vingård.
Genom att odla lokala druvor som Corvina, Rondinella och Molinara, strävar Masi efter att ge en autentisk och unik smakprofil till varje vin de producerar. Den nyupptäckta druvan Oseleta spelar också en stor roll i dagens vinproduktion.

Imponerande samling
Masis portfölj inkluderar en stor samling viner, från ikoniska Amarone till Valpolicella Classico till Recioto, från vitt spritsigt till rött med markerad garvsyra. Deras viner kännetecknas ofta av kraftfulla och komplexa smaker, rika frukttoner och elegant struktur.
För att upprätthålla högsta kvalitet och trovärdighet i sina viner, kombinerar Masi traditionella metoder med modern vinframställningsteknik. De investerar kontinuerligt i forskning och utveckling för att förbättra och förädla sina tekniker, samtidigt som de jobbar inom det arv som har byggts upp under århundraden.
Stolt vinambassadör
Masi har blivit en ambassadör för italienskt vin och representerar kanske i synnerhet passion i vinindustrin. Deras åtagande för att skapa minnesvärda och distinkta viner har cementerat vinhuset som en betrodd producent bland vinälskare världen över.
Och de fortsätter att vara en ikon inom vinvärlden och en stolt förkämpe för Valpolicella-områdets rika vintradition.
Vinliv tipsar!

Masi Masianco Pinot Grigio delle Venezie, 2022
Nr 2415 • 97 :-
Vitt vin från toppegendomen Masi i Veneto i nordöstra Italien hittar vi detta vin på kultdruvan Pinot Grigio. Vinet har en zestig ton med intensiv fruktsmak, inslag av både melon, persika, päron och fräschör. Perfekt till en skaldjurspasta med grädde och hackad färsk salvia.

Masi Modello Trevenezie, 2022
Nr 2386 • 95 :-
Rött vin på Merlot och de lokala druvsorterna Refosco och Raboso. Här har vi ett vin med ung karaktär, inslag av kryddor, mörka bär som blåbär, skogsbär och en släng av Medelhavskryddor i fin balans och medellång eftersmak. Perfekt till en vegetarisk lasagne eller till stekt salsiccia som serveras med potatismos.

Masi Campofiorin 2020
Nr 5123 • 149 :-
Röd, veritabel klassiker på Systembolaget som lyckas behålla sin stil och ändå utvecklas i mer modernt orienterad karaktär. Välintegrerad fatton, inslag av både choklad, mörka körsbär, plommon, rödfruktig med en släng av vaniljsötma i alltid lika välproducerad stil. Perfekt till tisdagens köttfärslimpa eller fredagens burgare på högrev.

Masi Costasera Amarone Classico, 2018
Nr 2345 • 349 :-
Jodå, amaronen är tillbaka, den med kvalitet. Här har vi ett praktexempel på hur bra det kan vara med fin balans, eldiga inslag, torkad frukt, russin, kakao, körsbär, lite kaffe och en lång, dock balanserad eftersmak. Perfekt till mustiga grytor eller en risotto på trattkantareller.