Hummus med rödbeta – snyggaste dippen till grönsakerna

Meze, de libanesiska smårätterna, är oerhört populär som bjudmat. Och vi kan se varför! Massa möjligheter och roliga ingredienser.

Men, du behöver inte ställa till med ett stort libanesiskt festbord, det räcker att välja någon av de små rätterna. En av de godaste smårätterna är en hummus med rödbetor i. Den blir god på avokadomackan, som dipp till gurk- och morotsstavar eller till en fräsch bowl. 

Tips! Mixa tahinin innan du blandar den med kikärtorna. Det kommer att göra hummusen mycket lenare. 

Ingredienser (4 portioner)

  • 400 g kikärtor, förkokta
  • 4 rödbetor, förkokta
  • 3,5 msk olivolja
  • 1 msk tahini
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk vatten för att späda ut tahinin
  • 2 små vitlöksklyftor, finhackad
  • Saften från 1 citron
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

1. Mixa tahini, salt, citronsaft och vitlök i en matberedare eller mixer. Späd gärna med lite vatten. 

2. Häll i kikärtor och rödbetor och mixa så att det blir en krämig konsistens. Späd gärna med vatten samtidigt som mixern går för att den ska bli len och god. 

3. Servera i en skål och ringla över olivoljan. Salta och peppra efter smak


VINLIV TIPSAR

Champagne Alain Bailly Cuvée Petronille

Härligt balanserad champagne på den mindre kända dock storslagna druvan Pinot Meunier. Här hittar vi massor av fräschör, en lite kittlande rödbärig ton, inslag av både vit persika, nötter och bröd i välproducerad stil med medellång eftersmak och härlig drickvänlighet.

BESTÄLLES VIA VINOTEKET

299kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.