Så här kan den ikoniska spanska sommarklassikern också smaka

maj 22, 2024
Lästid 2 min

Vi har druckit den. Och kanske överraskats över… hur god den är. Samtidigt förknippar vi den med 70-tal och grisfester. Men inget kan vara mer fel. Nu tar vi nya tag, tårna i sanden, Julio Iglesias i lurarna och sangría i glaset. Qué aproveche!

Ingredienser:
  • 1 flaska rött spanskt vin
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 1 lime
  • 2 matskedar socker
  • ½ dl spansk brandy
  • ¼ dl Licor 43, spansk apelsinlikör
  • ½ dl färskpressad apelsinjuice
  • Isbitar
  • Färsk frukt som tillbehör, gärna jordgubbar, bananer, äpple och apelsin

Gör så här:
  1. Börja med att skära apelsinen, citronen och limen i tunna skivor.
  2. Lägg de skivade frukterna i en stor kanna. Tillsätt också sockret och rör om väl så att sockret börjar lösa upp sig i fruktsafterna.
  3. Häll i brandyn och apelsinlikören över frukten och sockret. Låt det stå i cirka 30 minuter så att frukten kan marinera och sockret kan lösa upp sig ordentligt.
  4. Tillsätt sedan det röda vinet. Rör om försiktigt.
  5. Häll i apelsinjuicen och blanda igen försiktigt.
  6. Tillsätt isbitar i blandningen för att kyla ner den och servera sangrian kall.
  7. Servera i snygga glas och ställ gärna fram lite enkla tillbehör som ost, chorizo, lite lufttorkad pch några skivor surdegsbröd.