Renat i hem och glas

Vodka är sedan länge en populär spritsort. För många är den den ultimata basen till att blanda drinkar med. Detta beror bland annat på den rena och neutrala smaken som gör att spriten passar ihop med de allra flesta andra smaker.

En riktigt bra vodka går bra att njuta av rakt upp och ned som den är, tillsammans med lite is. De flesta är gissningsvis inte medvetna om detta, då enda gången många dricker vodka rent är som shot, snabbt och ofta plågsamt, med tumme och pekfinger som klämmer om nässpetsen för att hålla lukten borta.

Hur du väljer att dricka din vodka är upp till dig, men har du ännu inte testat olika alternativ, är det kanske dags att vidga dina vyer. Ytterligare något som kan vidga dina vyer är den fakta som kommer här. Vodka kan användas till annat än för att stimulera dina smaksinnen och bidra till berusning.

Stinkande kläder

Oroar du dig för att kläderna du bär ska lukta illa när du går hemifrån? Kanske är det något du själv störs av. Samtidigt känns det inte lönt att tvätta konstant, varken ur ekonomisk eller miljömässig synvinkel, eller ur ett tidsperspektiv. 

Tur då att vodka har den magiska förmågan att ta bort odör och döda bakterier. Detta kan du dra nytta av. Spreja lite vodka på illaluktande områden, låt sedan kläderna hänga och torka på en plats med god ventilation.

Smutsiga dörrknoppar

Kranar, handtag, dörrknoppar, nycklar och annat i krom, glas eller porslin – saker vi ständigt rör med våra händer och som vi sällan orkar tvätta rent, men när vi ändå försöker blir det inget vidare bra. Du har säkert testat vart och vartannat märke i butik men ännu inte hittat din favorit. 

Räddningen finns närmre än du kan tro. Genom att fukta en mjuk och ren duk eller trasa med vodka tar du död på alla snuskiga bakterier samtidigt som dessa ytor blir skinande blanka.

Skippa Redbull vodka

Hur du än dricker din vodka idag, våga prova något nytt! Tveka inte att köpa en annan vodka än den du brukar köpa idag och kanske hälla upp med lite is i ett glas. Och gillar du det inte kan du alltid putsa upp något!

FAKTA OM VODKA

  • Ordet Vodka har sitt ursprung i Polskans wódka och en böjning av ryskans ord för vatten- вода.
  • Vodka är på de flesta språk en beteckning för ett helt okryddat brännvin och därmed oftast en färglös sprittdryck. 
  • Vodkan framställs traditionellt av lite det man hittar. Bl a av säd såsom råg, vete, korn, hirs eller majs. Den kan också vara framställd av rotfrukter och grönsaker, till exempel potatis, betor, äpplen, pumpor och melass.
  • Alkoholhalten i vodka varierar från 37,5 till 50 volymprocent. Den klassiska ryska vodkan är alltid 40 procent.
  • Vodka måste destilleras till minst 96 procent och sedan enligt EU-reglerna blandas ut till lägst 37,5 procent. Om dessa regler inte följs får spriten inte kallas vodka.
  • Vodka dricks traditionellt ren som snaps, men vi förespråkar att verkligen smaka av din vodka med lite is i ett glas.
  • Vodka utgör en utmärkt grund till drinkar eftersom den inte i sig själv har så mycket smak. till exempel i Cosmopolitan, Bloody Mary, Screwdriver, Vodka Tonic och Vodka Martini.

HITTA DRINKRECEPT MED VODKA HÄR


VINLIV TIPSAR

LISCH Vodka Navy Strength från Schlätta 

Ren smak med inslag av citrus. Används främst som bas till en god cocktail.

NR: 57385, VOL: 500 ml, ALK: 57%, PRIS: 289 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.