Saftigaste hamburgaren till mustigt rött vin

Vad är godare än en god hamburgare? Jo, en ännu godare, grillad hamburgare. 

Vinliv tipsar om bästa hamburgarna på älgfärs. Fast det går ju att göra på vilken färs som helst. Servera gärna med pommes som du köper fryst och bakar i ugn. Tar lika lång tid i ugnen som att tillaga hamburgaren, omkring 15 minuter.

Smaklig!

Ingredienser 4 personer

600 g älgfärs
salt
peppar
1 ägg
2 msk soya
2 msk barbequesås
2 msk srirachasås – stark

Tillbehör
1 isbergssallad
2 tomater
1 lök
1 liten burk smörgåsgurka
8 skivor cheddarost
4 stora hamburgerbröd
Tryffelmajonnäs

Gör så här

Blanda ihop färsen med resten av ingredienserna i en bunke, knåda utan att förstöra konsistensen i köttfärsen. 

Låt stå tio minuter i rumstemperatur. Smaka av så att kryddningen känns bra. 

Under tiden: Skiva grönsakerna. 

Ta fram ett bakplåtspapper och pressa fyra lika stora delar köttfärs till fyra hamburgare

Grilla hamburgarna, 3–4 min på varje sida. Lägg på ostskivorna, två på varje hamburgare mot slutet.

Under tiden: Förbered varje hamburgerbröd genom att lägga på isbergssallad, skivad lök, skivade tomater, gurkskivor samt tryffelmajonnäs efter behag.

Avsluta med att lägga hamburgarna i bröden. Servera med varma pommes. Eller en enklare grönsallad.

Vinliv tipsar!

Ecoltura Spago, 2022

Smakrikt vin med tydlig fruktighet, inslag av mogna körsbär, björnbär, mogna blåbär, lite vanilj, fruktsötma, plommon, fat och både lite kakao och mocka i balanserad stil med relativt lång eftersmak.

Nr 50386 • 199 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.