Vad är godare än en god hamburgare? Jo, en ännu godare, grillad hamburgare.
Vinliv tipsar om bästa hamburgarna på älgfärs. Fast det går ju att göra på vilken färs som helst. Servera gärna med pommes som du köper fryst och bakar i ugn. Tar lika lång tid i ugnen som att tillaga hamburgaren, omkring 15 minuter.
Smaklig!
Ingredienser 4 personer
600 g älgfärs
salt
peppar
1 ägg
2 msk soya
2 msk barbequesås
2 msk srirachasås – stark
Tillbehör
1 isbergssallad
2 tomater
1 lök
1 liten burk smörgåsgurka
8 skivor cheddarost
4 stora hamburgerbröd
Tryffelmajonnäs
Gör så här
Blanda ihop färsen med resten av ingredienserna i en bunke, knåda utan att förstöra konsistensen i köttfärsen.
Låt stå tio minuter i rumstemperatur. Smaka av så att kryddningen känns bra.
Under tiden: Skiva grönsakerna.
Ta fram ett bakplåtspapper och pressa fyra lika stora delar köttfärs till fyra hamburgare
Grilla hamburgarna, 3–4 min på varje sida. Lägg på ostskivorna, två på varje hamburgare mot slutet.
Under tiden: Förbered varje hamburgerbröd genom att lägga på isbergssallad, skivad lök, skivade tomater, gurkskivor samt tryffelmajonnäs efter behag.
Avsluta med att lägga hamburgarna i bröden. Servera med varma pommes. Eller en enklare grönsallad.
Vinliv tipsar!

Faulkner & Archer Shiraz Cabernet Sauvignon
Ett kalasvin för endast 50 kronor flaskan. Galet! Här hittar vi inslag som viol, björnbär, lite eukalyptus, svarta vinbär i fin balans med viss strävhet, pepprighet i fyllig stil med lång eftersmak.
Perfekt till veckans godaste burgare.
199 kr • Nr 74715