Saftigaste hamburgaren till mustigt rött vin

Vad är godare än en god hamburgare? Jo, en ännu godare hamburgare. 

Vinliv tipsar om bästa hamburgarna på älgfärs. Servera gärna med pommes som du köper fryst och bakar i ugn. Tar lika lång tid i ugnen som att tillaga hamburgaren, omkring 15 minuter.

Smaklig!

Ingredienser 4 personer

600 g älgfärs
salt
peppar
1 ägg
2 msk soya
2 msk barbequesås
2 msk srirachasås – stark

Tillbehör
1 isbergssallad
2 tomater
1 lök
1 liten burk smörgåsgurka
8 skivor cheddarost
4 stora hamburgerbröd
Tryffelmajonnäs

Gör så här

Blanda ihop färsen med resten av ingredienserna i en bunke, knåda utan att förstöra konsistensen i köttfärsen. 

Låt stå tio minuter i rumstemperatur. Smaka av så att kryddningen känns bra. 

Under tiden: Skiva grönsakerna. 

Ta fram ett bakplåtspapper och pressa fyra lika stora delar köttfärs till fyra hamburgare

Stek burgarna på medelhög värme, 3–4 min på varje sida. Lägg på ostskivorna, två på varje hamburgare mot slutet.

Under tiden: Förbered varje hamburgerbröd genom att lägga på isbergssallad, skivad lök, skivade tomater, gurkskivor samt tryffelmajonnäs efter behag.

Avsluta med att lägga hamburgarna i bröden. Servera med varma pommes. Eller en enklare grönsallad.

Vinliv tipsar!

Cono Sur Organic

“Ett mycket prisvärt, mustigt vin från Chile på druvorna Cabernet Sauvignon, Carmenere och Syrah.

Vinet har en mycket fin balans, mjuk strävhet med inslag av svarta vinbär, blåbär, liten örtig ton och toner av vanilj.

Det här vinet med sitt fruktiga inslag dricker jag gärna till vilt där köttets lite sötaktiga smak gifter sig mycket väl med vinets fruktsöta karaktär.”
Johan Franco Cereceda, chefredaktör Vinliv

Nr 6586 • 89 kr