Snabblagad thairätt perfekt till ett glas bubbel

Ibland måste det gå fort. Men man behöver inte göra avkall på smaken för det. Vinliv tipsar om ett riktigt bra och superenkelt recept på räkor i nudlar, perfekt för plånboken och tar bara 20 minuter att laga.

Servera med ett glas kylskåpskallt bubbelvin – gärna från Italien.

Nudlar med räkor i kokosmjölk 

Ingredienser 4 personer

  • 200 g risnudlar
  • 500 g wokmix
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 msk färsk mynta
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 buljongtärning, fisk eller vegetarisk
  • 400 g skalade räkor

Gör så här

Koka nudlarna.

Stek grönsakerna i oljan i en stekpanna ca 5 minuter. 

Skala och riv ingefäran fint på ett rivjärn. Krydda grönsakerna med mynta och ingefära. 

Rör i kokosmjölk och smulad buljongtärning och sjud i några minuter.

Slå sedan över nudlarna i stekpannan. Rör om.

Rör ner räkorna, rör om försiktigt och låt dem bli varma.

Servera!


Vinliv tipsar!

Karl Fredrik Prosecco Brut Rosé

Rosa prosecco från TV-favoriten Karl Fredrik, ett vin tillverkat på 85 procent Glera och resten på toppdruvan Pinot Noir.

Balanserat, charmigt frivolt bubbelvin från norra Italien med inslag av somriga smultron, hallon, lite tranbär i lättdrucken, attraktiv stil med medellång eftersmak.

Det här dricker jag mycket gärna till mat och då helst en smakrik, aningen pepprig rätt med influenser från Thailand eller Vietnam.  Eller till gratinerade skaldjur.

Johan Franco Cereceda

Nr. 53772 • 119 kr

Nästa artikel
Tre bästa romdrinkarna
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.