Systembolaget släpper lyxviner för långlagring

Dyrt som en weekendresa, men oj vilka viner Systembolaget släpper idag! Och det är liksom inga tisdagsviner, utan de ska rakt ner i källaren och ligga till sig under många år. Men när det är dags, är det helt enkelt oförglömloga upplevelser.

Idag gäller att hänga på låset. Men inte till Systembolagets butiker, utan på webben, för det är där monopolet släpper några av världens coolaste viner, just idag. Webblansering kallas det, det sker flera gånger per år. För en vinälskare är det lilla julafton och även om många (nästan alla) viner är för dyra för plånboken, kan man alltid njuta av bara det faktum att de finns till försäljning.

Men kanske en dag…

Det hindrar emellertid inte Vinliv från att gå loss. Man kan ju alltid gå ihop några stycken. Eller så struntar man i den där weekendresan till Amsterdam i höst och satsar pengarna på en flarra vin istället. 

Så kom ihåg, idag torsdagen den 21 oktober kl 10.00 är det dags. Men skynda, vinerna lär ta slut på ett klick.


Vinliv tipsar! 

El Escolladero, 2019, nr 93978, 589 kr

Rött vin från Rioja i Spanien på 85 procent Tempranillo och resterande druvan Graciano i modernt fruktorienterad stil med komplexa toner, fat, röda bär, ursprungskänsla med markerade mjuka tanniner och lång i eftersmaken.

Lagra 20 år.

Chevalier-Montrachet Les Demoiselles Grand Cru, 2019, nr 94069, 4,729 kr

Vitt vin från från Chassagne-Montrachet i Côte de Beaune i norra delen av Bourgogne på 100 procent Chardonnay med underbar doft och smak av gula äpplen, smör, mineraler, komplexitet, lager på lager av finess och mjukt, sublimt avslut.

Lagra 20 år. 

Barolo Monvigliero Paolo Scavino, 2017, nr 95114, 699 kr

Rött vin från Barolo i Piemonte i norra Italien, världens förnärvarande mest hajpade vindistrikt, på druvan Nebbiolo med karaktär av stram elegans, blommiga toner, mycket markerad tanninstruktur, bärigt och med en lång eftersmak som inte riktigt ger med sig.

Lagra 20 år.

Chambolle-Musigny 1er Cru Les Amoureuses, 2019, nr 94048, 2,795 kr

Röd premier cru från appellationen Chambolle-Musigny i Côte de Nuits I nordligaste Bourgogne, med klassisk rödbärig fruktighet, inslag av gummi, minerala toner, mjuk strävhet, påtagligt syrlig karaktär och behagligt balanserat i elegant stil.

Lagra 20 år.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.