Fem bästa vinerna på Cabernet Sauvignon

Världens bästa druva, hyllad i Bordeaux och närmast avgudad i Napa Valley. Men är den verkligen så bra som alla säger? Oh yes! Den är bättre. Vinliv tipsar om fem fabulösa favoriter på toppdruvan vi aldrig tröttnar på: 100 procent cab!


Bra!

Viña Maipo Cabernet Sauvignon, 2020, nr 16510, 59 kr

Lättdrucken cab från Chile, ett vin med fin balans, enkelt i sin framtoning med inslag av svarta vinbär, röda bär, lite salvia och mjuk strävhet. Funkar bra till en kalops eller till vegetarisk lasagne.

Bättre!

Sister’s Run Old Testament Coonawarra Cabernet Sauvignon, 2018, nr 2971, 99 kr

Överraskande god cab från Coonawarra för det löjligt låga priset. Här hittar vi svart vinbär, ceder, mocka, lite fat, viss strävhet och örter. Passar bra till en mustig hamburgare med pommes.

Ännu bättre!

Loxarel Sense A Pèl, 2018, nr 2454, 139 kr

Hoppsan, cab-dominerat rött vin från Spanien med massor av frukt, fat, svarta vinbär, julkryddor, vaniljsötma och markerad strävhet. Utmärkt till grillade chuckrolls med bakad potatis.

Lyx!

Black Stallion Napa Valley Cabernet Sauvignon, 2017, nr 6207, 239 kr

All inclusive-cab från Napa med loads av svarta vinbär, mörka plommon, kakao, färska örter, sträv och lång eftersmak. Passar perfekt till en gryta på oxsvans som serveras med potatismos.

Superdelyx!

Chateau Montelena Cabernet Sauvignon, 2017, nr 71926, 499 kr

Storslagen Napa-cab med frukt, choklad, mocka, mint, fat, bra balans, sträv med pigg syra i underbar harmoni. Servera i djupa kupor till oxfilé med smörstekta kantareller på surdegstoast.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.