Ta en paus från livspusslet

Tid och att unna oss lite skön lyx, våra mesta prioriteringar just nu. Så varför inte packa väskan och dra till ett skönt hotell som erbjuder mat och vin i världsklass?

Livspusslet, denna ständiga oro för att hinna med. 

Allt på plats, barnen på dagis och bilen i rätt parkeringsficka. Maten ska beställas på nätet och vinerna spontanhandlas fredag eftermiddag. Sedan är det helg. Och knapp hinner man gå och lägga sig innan klockan ringer. Måndagsmorgon.

Men det går att bryta trenden, ta ett steg bort från vinterhalvårets mörker.

Det handlar om att stanna upp, ta tid och unna sig. Lyxa till det. Vika en helg för just det där extra, bort från alla förpliktelser, måsten. Och hellre satsa på mat och vin. I lugn och ro.

Villa Långbers i Tällberg har det där extra. Maten baserar sig på säsong och komponeras av prisbelönta kocken John Mathiason som gärna jobbar miljövänligt, både lokalproducerat och ekologiskt.

Vinlistan är diger även om fokus delvis ligger på svenska vinmakaren Lars Torstenssons tidigare alster från Domaine Rabiega i Provence. Nu finns här vin från hela världen, men inte för sakens skull utan för att harmoniera till de olika maträtterna.


För det är viktigt. Inget slarv.


Och när man ändå är här i vackra Dalarna kan det vara extra intressant att beundra utsikten över Siljan eller vandra i bergen.

Men kom ihåg, inga måsten, bara lugn och ro.

Och så trerätters lyx med tillhörande vin på Långbers. Så är man hemma.

Livspusslet? De kan vänta.PS. Kolla in Villa Långbers erbjudande exklusivt för Vinlivs medlemmar. Men skynda, risken är att det tar slut. Plus: Ange koden Vinliv så får du en fin medlemsrabatt DS.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.