Två somrigt smarriga och nyttiga efterrätter

Att äta efterrätt måste inte vara onyttigt, även om det såklart också är helt okej! För den som vars sötsug är svårt att stilla är ett nyttigt alternativ kanske ändå att föredra, om inte annat så för omväxlingens skull. Men nyttigt är inte detsamma som mindre gott!

Här kommer därför två recept på goda och nyttiga efterrätter. Inspireras, suktas och gör verklighet av det du just tagit del av.

1. Vattenmelonglass

Kanske världens enklaste recept? Du behöver en gnutta tålamod och två ingredienser, 

  • 1 liter tärnad vattenmelon (ca 800 g)
  • 2 msk färskpressad limejuice

Mixa vattenmelon med limejuice och sila. Häll därefter saften i glassformar och stick ner pinnar. Låt stå i frysen i minst 6 timmar. Klart!
Denna variant går givetvis bra att göra av alla möjliga olika frukter och bär. I väntan på att en första batch kyls ned, varför inte testa att göra en annan?

2. Chokladtryffel med apelsin

För denna härliga efterrätt krävs viss bekvämlighet i köket, likväl som tid (drygt 2,5 timmar) och totalt sju ingredienser, vilka är följande,

  • 400 g kokta svarta bönor (avrunnen vikt)
  • 4 msk agavesirap
  • 1 msk kokosolja
  • 2 msk kallt kaffe
  • 1 ½ dl kakao
  • finrivet skal från ½ apelsin
  • 150 g mörk choklad

Börja med att noggrant skölja bönorna. Mixa dessa tillsammans med agavesirap, kokosolja, kakao och apelsinskal. Det ska bli en slät smet som sedan ska kylas i minst två timmar. När smeten kylts ned ska du smälta chokladen i vattenbad eller i mikron. Därefter ska smeten formas till bollar av valfri storlek, förslagsvis omkring 15 st. Dessa ska doppas i den smälta chokladen och sedan placeras på en tallrik eller bakplåtspapper. Strö över apelsinskal och placera i kylen i ytterligare 30 minuter. 

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.