Veckans bästa vinnyheter på Systembolaget

I tisdags var det dags för lansering av flera spännande viner på Systembolaget. Vinliv tipsar om de bästa, och om mer än bara vin. Men skynda, risken är att godbitarna tar slut alldeles för fort.

Viña Bosconia Reserva, 2009, nr 92485, 259 kr

Klassiker från Rioja med massor av mognadskaraktär, inslag av både stall, kaffe, choklad, örter, vanilj, torkad frukt i snygg balans, massor av ursprung och i en helt egen, livsuppehållande stil.

Passar perfekt till kalvfilé med slungad potatis och rödvinssky eller en pasta på svamp och riven Manchegoost.


Fuchs & Hase Pet Nat Vol 2., 2020, nr 92652, 169 kr

Klockren pet-nat från Österrike som återigen visar att kan de något, är det vitt vin. Fruktigt, friskt i frivol stil, karaktär av både mandarin, melon, citrus, liten blommig ton i egen, känslig stil.

Passar perfekt som aperitif, till snittar på fisk eller vegetariskt, till en ceviche på torsk och lax eller till fredagssushin.


Château de Rochemorin Blanc André Lurton, 2016, nr 95209, 199 kr

Vitt torrt från Bordeaux är överraskande underskattat, men ack så förträffligt. Här hittar vi både frukt, fräschör, liten fatton, inslag av gröna äpplen, citrus, nötter och mandarin väl förpackat.

Passar perfekt till en stekt fisk, gärna flundra som serveras med beurre blanc, kokt färskpotatis och kokta grönsaker.


Kamara Nimbus Ritinitis, 2019, nr 93703, 249 kr

Våga retsina! Och sätt mat till detta spännande vin med massor av kådatoner, men även kryddor, frukt, örter, viss beska i lättare, mer matorienterad stil. En överraskning!

Passar perfekt till asiatiskt med fisk eller vegetariskt, en fiskgryta eller en risotto med skaldjur och färskriven parmesan.


Mercurey La Framboisière Monopole, 2019, nr 93719, 299 kr

Oj så gott, ett härligt rött vin från norra Bourgogne med alla ursprungstillbehör som hallon, jordgubbar, lite gummi, nötig ton, anslag av både kakao och mocka i mycket välbalanserad stil.

Passar perfekt till en elegantare kötträtt, kalv eller lamm, till asiatiskt vegetariskt med finess. Servera vinet aningen svalt.


Westmalle Extra, nr 11467, 24:90 kr

Belgiskt trappistöl när det är som bäst med massor av frukt i karaktären, inslag av bröd, kryddor, liten julkryddig karaktär, viss sötma och en blommig beska i smakrik stil med lång eftersmak. 

Passar perfekt till hårdostar och servera gärna som man gör på klostren i Belgien, med lite stark senap till.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.