10 förslag på pinnmat

En somrig vindrink och lite pinnmat är det perfekta sättet att välkomna gästerna på. Ibland är det dock lätt att fastna i gamla mönster och bjuda på samma gamla pinnmat som man alltid gjort. Här kommer några förslag på några drinktillbehör som dina gäster lär uppskatta. Och en färdigblandad vindrink som inte går av för hackor!

Pinnmat kallas de vin- eller cocktailtillbehör som serveras vid gästernas ankomst. De små aptitbitarna sätts på cocktailpinnar eller tandpetare, och ju fler varianter du serverar desto gladare brukar gästerna bli. 

Något för alla

Tänk på att även den här typen av tilltugg ska passa samtliga gäster och att det därmed är viktigt att ha alternativ för såväl glutenallergikern som vegetarianen. Det kan med andra ord vara en god idé att servera minst 5 olika sorters pinnmat på varje tillställning.

  1. En fläskskiva med en torkad frukt inuti (vegetarianer och veganer kan använda så kallad Mock Pork).
  2. Tärning av vitt bröd med gravad lax och en dillkvist.
  3. Tärning av grovt bröd med druvor och osttärningar.
  4. Stekt prinskorv med en osttärning och en gurktärning.
  5. Tärningar av grovt bröd med osttärningar och små rädisor.
  6. Tärningar av vitt bröd med tärningar av honungsmelon och skinka.
  7. Tärningar av mörkt bröd med potatisskiva och en ansjovisfilé doppad i klippt persilja.
  8. Tärningar av mörkt bröd med senapssmör, salt kött och en rå champinjon.
  9. Tärningar av vitt bröd med tärningar av kokt skinka och ananasbitar.
  10. Tärningar av mörkt bröd med ansjovisfilé och en äggklyfta.
  11. Serveras med ett glas kylskåpskall Vintonic. Gärna med en citronskiva i och några stor isbitar.

Vinliv tipsar!

Don Simon Sangria BIO

Kul att den veritabla klassikern är tillbaka, och det med besked. Den har visserligen aldrig helt försvunnit, men nu är det dags igen. Äntligen! Här hittar vi massor av fruktsötma, julkryddor, citrusfrukter, kryddor, friska inslag och lite körsbär. Serveras iskall! Och med stora isbitar och med frukt.

nr. 50964 59 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.