Glöggfesten behöver inte bli den där stela, obligatoriska tillställningen för kollegorna eller familjen. Slå istället på stort och bjud på egengjorda snittar! Det får glöggen att smaka ännu lite bättre. Och gästerna på riktigt bra humör. Vinliv tipsar om tre favoriter.
Baconinlindade spanska dadlar med fetaost
Gör så här:
Tag ur kärnorna ur dadlarna. Skär fetaosten i långsmala bitar. Grovhacka basilikan.
Lägg ost och basilika i dadeln. Dela baconskivorna på mitten och vira runt varje dadel.
Stek i några minuter tills baconet får fin färg och blir härligt knapriga.
Ingredienser:
400 g spanska dadlar
200 g fetaost
½ kruka färsk basilika
2 paket bacon
Snittar med grönmögelost och fikon
Gör så här:
Rulla ut smördegen. Skär den i två avlånga bitar. Vik in en kant runt om. Nagga degen med gaffel och lägg på färskost.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 15 minuter.
Lägg på mögelosten i klickar. Strö över grovt hackade mandlar. Grädda klart i några minuter till.
Skär fikonen i skivor. Lägg ovanpå. Ringla över honung och strö på grovhackad rucola.
Ingredienser:
1 smördegsrulle, 250 g
150 g färskost
150 g grönmögelost
4 färska fikon
1 dl mandlar
2 msk flytande honung
30 g rucola
Smarriga ädelostkanapéer
Gör så här:
Ta ut hjärtan med pepparkaksmått ur brödskivorna.
Fördela osten på bitarna och tryck ut den lite med en gaffel.
Stöt pepparkakorna i en mortel till strössel. Fördela det över osten. Toppa med hackade fikon.
Ingredienser:
6 skivor rågbröd
150 g ädelost
10 pepparkakor
1 dl hackade fikon
Vinliv tipsar!
Österlenglögg, Äpple & Calvados VSOP
Superspännande blend mellan det bästa Frankrike och Sverige har. Här hittar vi en markerad smakintensitet, sötma, kryddor, julkryddor som kanel, kryddnejlika, saffran, pepparkaka, markerade äppeltoner och en lång eftersmak.
Perfekt till härliga snittar.
Nr. 57700 | 109:-