5 drinkar som lyser upp vintermörkret

Svenskarna älskar drinkar vilket naturligtvis har sin förklaring. Vintermörkret i Norden kan kännas både trist och meningslöst, och då kan en färgglad drink vara det perfekta botemedlet för alla som behöver piffa upp vardagen. I synnerhet till Alla hjärtans dag…

En drink är sällan fel, men det finns de som sätter färg på tillvaron mer än andra. Cosmopolitan, Zombie, Aviation, Brandy Crusta och Pornstar Martini har alla förmågan att förflytta dig i tid och rum så du glömmer den svenska vintern för ett ögonblick.

Cosmopolitan

Det här kan mycket väl vara världens bästa drink. Kombinationen av tranbärsdryck, citronvodka, apelsinlikör och färskpressad lime är näst intill oslagbar. Den orangeröda färgen lyser upp tillvaron och får dig lätt att tro att du sitter på en strand i något exotiskt land på andra sidan jordklotet. Har du vänner som inte gillar alkohol så är faktiskt Virgin Cosmopolitan lika god som originalet.

Zombie

Bara namnet på den här drinken kan få människor att le, och smaken är fantastisk den också. Drinken kommer ursprungligen från Hollywood och är en salig blandning av citron, lime, ananasjuice, flera olika romsorter, sirap på passionsfrukt, farinsocker och Angostura bitter. Självfallet kommer du känna dig som en tvättäkta zombie efter ett par klunkar. 

Aviation

Vill du servera en härligt ljusblå drink som får gästerna att drömma om ljumma sommarkvällar? Då ska du satsa på Aviation som består av likören Crème de Violette, likören Maraschino, gin samt citronjuice.

Brandy Crusta

Den här härligt syrliga drinken har sina rötter i New Orleans. Här blandas Maraschino, vanlig sirap, citronjuice, Angostura bitter, konjak och citruslikör. Med andra ord är den som gjord för en blöt kväll full av jazz och annan amerikansk musik. 

Pornstar Martini

Vill du chocka dina gäster en aning så kan du fixa till en Pornstar Martini till partyt. Juice från passionsfrukt blandas med vaniljvodka, och vill du slå på stort så serverar du lite Prosecco vid sidan om.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.