5 tårtor du borde prova på

Känner du att det är dags att servera något annat än prinsesstårta och gräddtårta till födelsedagskalaset? Då kan du med fördel gå igenom din mormors gamla recept eller uppsöka ett av de där konditorierna som din farmor brukade handla på.

Är du en av alla som undrar vad som hände med herrgårdstårtan och flarntårtan? Numera är det minst sagt svårt att hitta konditorier och matbutiker som säljer de gamla klassikerna. Det finns dock ett fåtal kondis som tillverkar de gamla tårtorna – och hittar du inte ett sådant så går det ofta att hitta några klassiska recept på nätet.

Flarntårta

Älskar du blandningen av flarn och vispad grädde så kan det vara en god idé att göra en flarntårta fylld av cocktailbär och sherry. Den här tårtan brukar vara en storfavorit hos de lite äldre gästerna, och ersätter du sherryn med ingefära så går den hem hos barnen också.

Frusen kiwitårta

Är du en sann kiwi-fantast så är det här tårtan för dig. Med udda ingredienser som gräddfil, digestive-kex och kiwifrukter sticker den ut bland andra tårtor och passar lika bra till lunch som till dessert. Vill du undvika alltför sötsliskiga bakverk så kommer du uppskatta den här tårtan.

Plommontårta

Plommontårta är ett gammaldags bakverk som liknar mer en mjuk kaka än en vanlig tårta. Fyllningen består av plommon och kanel, och vill du göra den mer tårtaktig så är det bara att garnera den med bär och vispad grädde innan serveringen.

Laggtårta med choklad

Tycker du att det finns på tok för få tårtor som innehåller choklad? Då kan du köpa eller baka en laggtårta som är full av just kakao. Övriga ingredienser består bland annat av rom, starkt kaffe och mandarinklyftor – så det här är med andra ord ingen tårta för barnkalaset.

Herrgårdstårta

Nästan alla som föddes på 80-talet eller tidigare har någon gång smakat en herrgårdstårta – men numera lyser det klassiska bakverket med sin frånvaro på de flesta konditorier. Det är tack och lov mycket enkelt att baka en alldeles egen herrgårdstårta full av hallonsylt och hackade apelsinskal. Vill du ha ett kalas i nostalgins tecken så är den här tårtan det självklara valet.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.