Hur mycket vin som helst. Hundratals och åter hundratals. Och många är goda. Men vilka är godast, på riktigt? Vinliv provar oförtröttligt och tipsar om sex nya favoriter. Denna gång röda favvosar.

La Planta Reserva, 2019
Nyanserat rött från Ribera del Duero, ett av Spaniens absoluta toppdistrikt. Vinet har en mycket fin balans med inslag av fat, kakao, mocka, mörka plommon, blåbär, liten mineralisk släng och drag av mognadstoner. Urgott!
Passar perfekt till söndagens lammstek eller till grillade lammracks.
Till vinet
Rocca delle Macie Chianti Classico, 2021
Helt enkelt en strålande Chianti där superdruvan sangiovese får fritt spelrum. Här hittar vi röda bär, lingontoner, körsbär, örter, liten fatton väl integrerad, fräschör och medellång eftersmak i mycket fin balans.
Perfekt till en pasta med örter och högrev eller en osso bucco.
Till vinet
Herdade dos Lagos Carapeto, 2022
Kul att Portugal fortsätter att leverera, denna gång ett snyggt rött på en handfull
spännande druvor. Vinet har en smakintensiv karaktär, inslag av mogna bär,
björnbär, örter, lite fat och en svartpepprig ton i avslut.
Perfekt till en god köttgryta med örter och massor av vitlök.
Till vinet
Allesverloren Tinta Barocca, 2019
Ännu en superdruva från Portugal men i ett vin från kanonproducent i Sydafrika. Vinet har en liten mognadston, inslag av rök, tobak, fat, mörka bär, choklad, espressokaffe och en lång eftersmak i mer mustig stil.
Perfekt till en kebabpizza. Servera vinet en smula svalt.
Till vinet
Château Bonnet Rouge, 2021
Kvalitetsvin på PET, från Bordeaux dessutom. Bådar gott. Här hittar vi härliga svart vinbärstoner, choklad, kaffe, torkade kryddor, fattoner, mörka plommon, en liten gräsighet i avslut som präglas av mycket fin balans.
Perfekt till en grillad ryggbiff som serveras med potatisgratäng.
Nr. 52028 • 129 kr + pant 1 kr
Till vinet
Allesverloren Shiraz, 2019
Toppdruva som verkligen hittat rätt bland utvalda sydafrikanska producenter. Här har vi ett vin med kraft, inslag av svartpeppar, örter, fat, julkryddor, björnbär, övermogna skogsbär och en avslutande touch av mörk kakao.
Perfekt till en riktigt god kebab, helst hemmagjord.
Till vinet