Plötsligt händer det, bara halva flaskan är urdrucken och du är ändå nöjd. Så vad göra med resten av vinet? Vinliv tipsar.
Det är inte alltid man lämnar en tom flaska vin efter middagen. Ibland är 75 centiliter alldeles för mycket, för en eller för två personer och en välsmakande middag. Men vad gör man med slatten?
Enkelt!
Det finns flera anledningar till att man aldrig ska slänga vin. Vinliv tipsar om de bästa. Och man behöver inte vara orolig att vinet förstörs.
Bästa tipsen!
- Spara i kylskåpet, men se till att flaskan är väl försluten. Vinet håller i två tre dagar. Minst. Drick sedan och njut extra. Det är ju nästan som gratis.
- Använd i matlagning. Spetsa såsen, köttfärsen mår alltid bra av några skvättar rött eller vitt vin. Alkoholen förångas, så man behöver inte vara orolig.
- Frys ner i isblock, ett gammal beprövat begrepp som självaste Kajsa Warg missade. Sedan kan du ta fram vinisbitarna och ha i matlagning.
- Gör ditt eget rosévin. Om du har flera slattar kan du alltid blanda dem och se hur det blir. Men detta kräver flera slattar och framför allt från vitt vin.
- Marinera köttbiten med vinet som blir över. Perfekt nu i grilltider. Räcker med lite salt och några örter så har du en klockren marinad.
- Använd till en skön drink och bli barmästare på köpet. Flera internationella drinkar har ju vin som bas.