Frasiga nudelvåfflor med crème fraiche och löjrom

juni 15, 2024
Lästid 2 min

Hur enkelt som helst, snabbt går det och det blir underbart gott. Vill man kan man alltid byta ut toppingen mot annat som behagar. Det blir (nästan) lika gott för det.

Ingredienser

2 personer
  • 2 pkt nudlar, 85 g/st
  • 2 ägg
  • 1,5 dl purjolök, finhackad
  • Smör till stekning
  • Flingsalt efter behov
  • Peppar

Till garnering:

  • 2 msk löjrom (rejäla)
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 de crème fraiche
  • Citron

Gör så här

Koka nudlarna efter anvisningarna på paketen. Häll av vattnet. Blanda i ägg, purjolöken, salt och peppar.

Smörj våffeljärnet med smör. Lägg sedan i blandningen i järnet. Baka på hög värme tills de får fin färg, ca 5 minuter. 

Lägg våfflorna på stora vita tallrikar. Garnera med en stor klick crème fraiche, lite hackad rödlök och så (rikligt med) löjrom på det. Droppa lite citron över.

Servera med ett glas kylksåpskallt vin, gärna bubbel.

Vinliv tipsar!

Louis Roederer Collection 245

Superelegant champagne på de tre druvorna, Chardonnay, Pinot Noir och Meunier. Ytterst välbalanserad med markerad fräschör, frukt och mineraliska toner, inslag av brioche, rostat bröd, nötter, mogen lime, citron, en släng av ljus choklad med viss mognad. Drick 2025-2032.

Perfekt till bästa löjromstoasten eller mycket tunt uppskuren pata negra.

Nr 760201 • 579 kr