Bästa julklappsvinerna på Systembolaget

Nu är det dags! Julen står inför dörren. Dan för dan för dan… Och för att mildra din julklappsinköpisistaminutenångest tipsar vi om flera bra viner ämnade för din speciella bekantskapskrets.

Till vivören, alltså en person som gärna slår sig ner på en enklare bar vilken eftermiddag som helst och beställer ett mycket lättdrucket vin med massor av elegans.

Grosjean Gamay, 2022

Nr 94010199:-

Superbalanserat Gamay-vin med rejäl frukt i frivol stil, inslag av kryddor, röda bär, jordgubbar, apelsin, smultron i lättdrucken stil men med en överraskande härlig finess i avslut.

Till Pinot-fantasten som tror att alla viner på Pinot Noir måste komma från Bourgogne och kosta som en weekendresa.

X Marks the Spot The Grape Collective Pinot Noir, 2022

Nr 2432119:- + pant 1 kr

Överraska, nej chocka med ett Pinot Noir-vin som kostar en femtedel av storheterna från Bourgogne. På Pet dessutom! Här hittar vi röda bär, peppar, lite clementin, röd citrus, örter i fin balans och omisskännlig Pinot Noir-ton (utanför Bourgogne).

Till den eviga vinsnobben som inte bara tror sig veta bäst, utan också siktar på klassiker. Överraska honom (för det är alltid en honom…)!

Macán Bodegas Benjamin de Rothschild Vega Sicilia, 2018

Nr 93663695:-

Storslaget från Rioja, komplext med både tydlig ursprungston, druvpräglad och med massor av koncentration med inslag av blåbär, fat, vanilj, kaffe, peppar, choklad, begynnande mognad trots mycket ungdomlig fruktighet.

Till finsmakaren, den som ser till innehållet och bara sneglar, mot etiketten, men inte låtsas bry sig. Men som gärna visar vad som hälls upp i glaset.

Château Belgrave 2015

Nr 3925399:-

Underbart rött från klassiska Bordeaux med allt vad det innebär. Inslag av svarta vinbär, fat, mörka bär, kakao, ceder, kaffe, kola, choklad och lång eftersmak i mogen och komplex stil.

Till hedonisten, som vill ha mycket av mer, gärna all inclusive fast på ett riktigt härligt, smakintensivt och hedonistiskt sätt.

Dashe Dry Creek Zinfandel, 2021

Nr 94394349 :-

Oerhört tätt rött vin på superdruvan Zinfandel när den är som bäst, som just nu i detta vin från Kalifornien. Inslag av både fat, björnbär, fräschör, kakao, salvia, mocka, mintchoklad och mörka bär med lång eftersmak.

Till svärmor, bara för att hon finns där, både när hon borde och kanske inte borde, men som en hyllning, hommage à la belle-mère, liksom.

Palmer & Co Brut Reserve

Nr 7372369:-

Underbart balanserad ingångschampagne från ett av världens bästa kooperativ. Här hittar vi gul äppelfrukt, mineraliska toner, brödighet, smör med rejäl fräschör för balansens skull. När du ändå är igång, köp en till dig själv också!

Nästa artikel
Lammpaté perfekt till julbordet
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Mer från Uncategorized
Fler kategorier