De konstigaste läsksorterna genom tiderna

Älskar du läsk så har du en hel del sorter att välja mellan, men det har faktiskt funnits tider då läskedrycksproducenterna var ännu mer kreativa än de är idag. Vad sägs om drycker med smak av lakrits, choklad, skumbanan eller bacon?

Numera är det omåttligt populärt att låta marknadsledaren Coca-Cola få nya smaker. Om du vill kan du köpa Coca-Cola med smak av citron, vanilj, lime eller körsbär. Detta fenomen kanske känns märkligt nog för de flesta av oss som bara vill att Coca-Cola ska smaka just kola. Det har dock funnits läskedrycker som skulle få dagens ungdomar att tappa hakan.

Lester’s Fixins bacon-flavored soda

Har du varit inne i en sådan där butik som säljer amerikansk mat och dryck samt en massa så kallade amerikanska accessoarer? Då finns det en chans att du stött på en läskedryck som smakar bacon. Hittar du inte en sådan affär i ditt område så går det faktiskt fortfarande att beställa Lester’s Fixins bacon-flavored soda från Amazon. Den stora frågan är naturligtvis varför du skulle vilja beställa den.

Zingo Choklad

Zingo Apelsin kan mycket väl vara en av tidernas godaste läsk, men dess uppföljare Zingo Choklad lämnade en hel del att önska. Under några år på 70-talet samlades barnen utanför kioskerna för att få i sig chokladläsk, men drycken slutade att trenda när decenniet gick mot sitt slut.

Vira Blåtira

Att en läsk är konstig och udda behöver inte nödvändigtvis betyda att den är dålig. 80-talssuccén Vira Blåtira är en läsk som många av oss saknar än idag. Den fantastiska skumbanansmaken skulle få vilken dryck som helst att bli grön av avund.

Big Ben

80-talet var lakritsgodisens decennium med höjdare som Svarta katten, Salta katten och glassfavoriten Lakritspuck. Det var med andra ord inte galet att tro att en lakritsläsk var något som världen var redo för. Världen visade sig dock vara lite mer konservativ än vad tillverkarna trott, och efter bara två veckor gick Big Ben i graven.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.