Här är domen från Vinlivs följare i sociala medier: Är vi redo för vin på burk?

I en omröstning på Facebook lät vi våra följare säga sitt om det nya fenomenet vin på burk. Är det en styggelse eller en kul grej? 


Under sju dagar pågick en omröstning på Facebook där våra följare fick rösta för eller emot vin på burk. Vi frågade också om svenska marknaden är redo för vin på burk eller inte. 

Vin på burk – kontroversiellt eller innovativt? 

Det hela började den 12 februari när vår chefredaktör Johan Franco Cereceda publicerade en artikel på vinliv.se om den nya succén vin på burk. Med utgångspunkten att det under senaste decenniet kommit allt fler förpackningar till box, tetra och petflaskor utmanar Johan vin på burk som en ny kandidat som faktiskt redan gör stor succé utomlands. 

Det finns redan ett gäng viner på burk på den svenska marknaden idag, både vitt, rött, mousserande och rosé. Men är vi svenska vinkonsumenter redo för en sån här innovativ förpackning? En del vinkonsumenter anser att vin på burk är en kontroversiell förpackning som inte ser särskilt aptitlig ut. Men vi nöjde oss inte där utan tog hjälp av våra följare för att gå till botten med detta. Är vin på burk kontroversiellt eller innovativt? 

Här är domen från våra följare

Omröstningen på Facebook skapade ett stort engagemang och 268 personer valde att rösta. 73 procent ansåg att vin på burk är en styggelse som ska bort och 27 procent älskade det och såg vin på burk som en kul grej. Slutsatsen vi drar från detta är att svenska marknaden kanske inte är redo för vin på burk ännu, men som Johan Franco Cereceda avslutade sin artikel – bara den som vågar…

Vi frågade ju också om svenska marknaden är redo för vin på burk. Här är några av alla kommentarer i omröstningen. Anders Olsson: ”Vin ska helst va på glasflaska med naturkork”

Håkan Mattsson: ”Genialt”

Bo Hogland: ”Har aldrig testat men många köper ju vin i plastpåse?”

Nicklas Skoglund: ”Inget för mig. Glasflaska endast”

Brittmarie Ohlsson: ”Det måste vara i glasflaska”

Pia Lindh: ”Det finns ju lådviner, så varför inte”


Här kan du läsa hela Johans artikel om den nya succén vin på burk >>

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.