Publicerat 16/2 - 2020

Bästa prissänkta vinerna på Systembolaget

Vinimportörer sänker priserna på flera av sina viner. Vinliv har skannat marknaden och hittar fyra viner som verkligen är värda att prova. Helst till mat, det blir godare så.

Systembolaget rear inte ut sina produkter. Det är importörerna som sänker priserna på vissa av sina viner. Icke desto mindre hittar vi ibland vin som prissänkts och som kan vara värt att kika extra på.

Kolla in våra tips där ett vin, ett sött vitt bubbel, har gått ner från 59 till 39 kronor, nästan en halvering! Ett prefekt vin när det blir lite varmare ute, på balkongen, till picknicken eller till en smarig efterrätt på jordgubbar.

Och så tipsar vi om tre bra rödtjut, två av dem på druvan Cabernet Sauvignon, världens bästa rödvinsdruva samt en härlig italienare på box.

Prohibition Cabernet Sauvignon 2016

Pris 79 kr

”Smakintensivt rött vin från Kalifornien med massor av frukt, liten sötma, utpräglad druvtypisk karaktär med inslag av både svarta vinbär, fat , choklad och vanilj. Plus för den coola etiketten!

Passar perfekt till en mustig hamburgare på högrev med klassiska tillbehör.”

Nr 2124

Barra of Mendocino Cabernet Sauvignon

Pris 129 kr

”Fruktigt, smakrikt rött vin på världens bästa druva, Cabernet Sauvignon som har en fin balans, inslag av svarta vinbär, kaffe, lite tanniner och ett långt, något stramt avslut.

Passar perfekt till en smörstekt entrecote som serveras med bakad potatis och gräddig sås.”

Nr 22346

Tommolo

Pris 199 kr

”Rött vin på druvan Montepulciano från Italien med härlig doft och smak av plommon, blåbär, körsbär, liten vaniljsötma i medelfyllig, balanserad stil.

Perfekt till en pasta bolognese och en vegetarisk lasagne rikligt med ost.”

Nr 2348

Platino Gold Moscato

Pris 39 kr

”Sockersött mousserande vitt vin från Spanien på druvan Muscat med inslag av tropiska frukter, honung, fläder, mogna päron i smakrik, lättdrucken stil.

Passar perfekt en solig eftermiddag eller till en dessert på jordgubbar och glass.”

Nr 77300

Johan Franco Cereceda, Author
Johan Franco Cereceda

Vinlivs chefredaktör med 30 år i vin- och mediabranschen samt vinutbildare. Dricker vin varje dag, helst torr sherry, fino eller manzanilla, eller rött från Bordeaux.