Bästa prissänkta vinerna på Systembolaget

Alla vill göra en bra deal. Det gäller även när det är dags att handla vin eller annan dryck. Och visst finns det bra viner som är prissänkta. Men kom ihåg: drick alltid med måtta.

Situationen vi lever i just nu är ovanlig och låt oss hoppas att det inte blir det nya normala. Vi fjärmar oss från varandra, håller avstånd, i alla fall fysiskt, och stannar hemma hellre än går på krogen. 

Därför blir också våra vininköp allt viktigare. Och låt oss jobba för att vi höjer ribban, köper bättre viner och håller igen konsumtionen. När Vinliv nu tipsar om prissänkta viner på Systembolaget är det inte för att det ska inhandlas mer vin, utanför att det är viner vi gillar och som nu har ännu bättre prisvärdhet.

Alltså: drick måttligt. Det är ju också ett sätt att spara pengar.

Ecuson Bio Brut

nr 1852 • 39 kr

Har kostat 55 kr (ordervara)

Torr cider från Frankrike med markerad äppelkaraktär, frisk med mjuk fruktighet och medellång eftersmak. Passar till en smörstekt torsk med slungad potatis.

Zonnebloem Sauvignon Blanc 2019

nr 2020 • 79 kr

Har kostat 85 kr

Inslag av svartvinbärsblad, krusbär, rabarber med frisk syra, aromatisk, lång eftersmak med mycket fräschör. Passar till pintxo på fransk, färsk getost och fikon.

Casa Silva Colchagua Costa Paredones Vineyard Sauvignon Blanc 2017

nr 6277 • 89 kr

Har kostat 120 kr (ordervara)

Aromatisk med inslag av citrus, lime, gyllenbär, krusbär, aningen kryddig och gröna äpple i druvtypisk, välbalanserad stil. Passar till egengjord ceviche på lax och tonfisk.

Tommasi Palanca Ripasso, 2016

nr 2133 • 129 kr

Har kostat 149 kr

Rött vin från Italien med ton av mogna körsbär, salvia, kakao, röda bär i ursprungstypisk stil. Passar till en mustig pasta bolognese eller vegetarisk lasagne med extra ost.

NVY Envy Passion Fruit

nr 77929 • 59 kr

Har kostat 79 kr (ordervara)

Annorlunda bubbel i söt stil, inslag av både stenfrukter, citron, passionsfrukt med lång eftersmak. Passar till glass och bärdesserter eller som aperitif. Serveras kylskåpskallt. 

Nästa artikel
Tur, timing och terroir
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.