Publicerat 16/2 - 2020

Bästa prissänkta vinerna på Systembolaget

Rea får det inte kallas när det kommer till monopolet. Inte heller nedsatt pris. Men det går att hitta viner på Systembolaget som faktiskt prissänkts. Vinliv tipsar om de fem bästa just nu.

Fleur du Cap Chardonnay 2016

Nr 2015 • 79 kr tidigare 90 kr

“Vitt vin från Sydafrika på druvan Chardonnay i klassiskt druvtypisk stil med inslag smör och tropiska frukter. Passar perfekt till en panerad sej som serveras med kokta ärtor, potatis och örtig kräm”

Ti Amo Spumante Brut

Nr 77342 • 89 kr tidigare 99 kr

Bubbelvin från Italien med markerat fruktig ton, liten sötma, inslag av päron och med medellång eftersmak i enkel stil. Perfekt som mingelvin eller till kallskuret och milda hårdostar från Italien.

Diebolt-Vallois Blanc de Blancs

Nr 88914 • 369 kr tidigare 389 kr

“Härlig champagne med komplexa toner från ett av de klassiska vinhusen. Här hittar vi massor av frikt syrlig karaktär, nötter, fin balans och mycket eleganta bubblor. Passar perfekt som välkomstskål.”

Pasqua Chardonnay Grillo 2018

Nr 12438 • 79 kr tidigare 85 kr

“Vitt vin från Italien med spännande doft- och smakprofil i den välbalanserade skolan. Här hittar vi vaniljsötma och massor av stenfrukter. Passar perfekt till en schnitzel med kokt potatis och citron.”

Palais du Circus Organic 2018

Nr 72320 • 89 kr tidigare 109 kr

“Rött vin från södra Rhône med tydligt ursprung som kryddor, smakintensitet, lite mineral och mjukare strävhet med rödbäriga toner. Perfekt till en fläskkotlett med rostade rotfrukter.”

Johan Franco Cereceda, Author
Johan Franco Cereceda

Vinlivs chefredaktör med 30 år i vin- och mediabranschen samt vinutbildare. Dricker vin varje dag, helst torr sherry, fino eller manzanilla, eller rött från Bordeaux.