Bästa receptet på viltgryta

Högsäsong för vilt. Även om du inte själv jagar, går det att hitta massor av viltkött i en välsorterad matbutik. Och vad är godare om inte en gryta på vilt?

Ingredienser för 4 personer

  • 800 g grytbitar av älgkött
  • 2 medelstora gula lökar
  • 2 dl rödvin (samma du sedan serverar)
  • 2 dl grädde
  • 5 msk vilt- och kantarellfond
  • 1 tsk torkad kryddtimjan
  • 2 tsk soja
  • 10 enbär
  • Smör
  • 2 tsk majsstärkelse
  • Salt, vitpeppar, socker eller gelé efter behag

Gör så här

  • Skala och grovhacka löken.
  • Skär köttet i tärningar.
  • Bryn köttet och löken i en tjockbottnad gryta med rikligt med smör.
  • Blanda vin, grädde, fond, enbär, timjan och soja i en kastrull på låg värme. Häll över i grytan.
  • Låt grytan koka under lock i ca 2 timmar.
  • (Smaka av under tiden så att köttet blir mört men inte torrt.)
  • Rör ut majsstärkelse i lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka i ytterligare någon minut.
  • Smaka av grytan med salt och vitpeppar samt eventuellt lite socker eller gelé.

Serveringsförslag
Servera med potatismos med några droppar tryffelolja i och smörstekt Karljohansvamp. Och att stort glas rött.

Vinliv tipsar!

Land of Wonders Syrah

Välbalanserat och smakrikt vin från Sydafrika på druvan Syrah. Här hittar vi markerad fruktighet, inslag av både vaniljsötma, ljus choklad, björnbär, peppar, smakintensitet med mjuk strävhet och relativt lång eftersmak.

”Lyxvin till budgetpris.”

Nr. 52348 • 122 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.