Grillad ibericofilé med svamp och paprika

Enkelt och välsmakande tack var det fantastiska köttet. Om du vill kan du addera paprikapulver, pimentón, till svamp – och paprikamixen.

Ingredienser 4 personer:

  • 800 g ibericofilé
  • 500 g champinjoner, skivade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 röd paprika, grovhackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 2 msk färsk persilja, finhackad
  • ½ dl olivolja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Salta och peppra filé, låt ligga framme någon timme innan grillning.
  2. Stek i olivolja eller grilla på hög värme i ca 15 minuter, vänd då och då.
  3. Ta bort, låt vila i ca 10 minuter.
  4. Stek lök, vitlök och paprika till de börjar bli mjukna. Använd samma panna.
  5. Slå i svamp, stek den tills den blir mjuk. Slå i mer olivolja vid behov.
  6. Salta och peppra efter behag,
  7. Lägg upp på ett stort fat.
  8. Skiva köttet och lägg på svamp- och paprikamixen.
  9. Strö över persiljan.
  10. Servera à la minute med ett glas rött vin. Tänk på att vinet ska ha en fruktig karaktär och gärna en mineralisk ton som matchar ibéricon.

Vinliv tipsar!

Toro Loco Reserva Utiel-Requena, 2020

Urspanskt rött vin från vackra Valencia-regionen.  Här hittar vi inslag av björnbär, blåbär, viss mognadston, mjuka tanniner, balanserad med massor av smak, frukt, liten vaniljton och medellång eftersmak i generös stil.  

Perfekt till grillad paprika med en bit riktigt gott fläskkött. Eller tapas!  

Nr 77558 • 99 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.