Enkelt och välsmakande tack var det fantastiska köttet. Om du vill kan du addera paprikapulver, pimentón, till svamp – och paprikamixen.
Ingredienser 4 personer:
- 800 g ibericofilé
- 500 g champinjoner, skivade
- 1 gul lök, finhackad
- 1 röd paprika, grovhackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 röd paprika, tärnad
- 2 msk färsk persilja, finhackad
- ½ dl olivolja
- Salt
- Peppar
Gör så här
- Salta och peppra filé, låt ligga framme någon timme innan grillning.
- Stek i olivolja eller grilla på hög värme i ca 15 minuter, vänd då och då.
- Ta bort, låt vila i ca 10 minuter.
- Stek lök, vitlök och paprika till de börjar bli mjukna. Använd samma panna.
- Slå i svamp, stek den tills den blir mjuk. Slå i mer olivolja vid behov.
- Salta och peppra efter behag,
- Lägg upp på ett stort fat.
- Skiva köttet och lägg på svamp- och paprikamixen.
- Strö över persiljan.
- Servera à la minute med ett glas rött vin. Tänk på att vinet ska ha en fruktig karaktär och gärna en mineralisk ton som matchar ibéricon.
Vinliv tipsar!

Toro Loco Reserva Utiel-Requena, 2020
Urspanskt rött vin från vackra Valencia-regionen. Här hittar vi inslag av björnbär, blåbär, viss mognadston, mjuka tanniner, balanserad med massor av smak, frukt, liten vaniljton och medellång eftersmak i generös stil.
Perfekt till grillad paprika med en bit riktigt gott fläskkött. Eller tapas!
Nr 77558 • 99 kr