Bubbel och rosé, där har vi sommarens vinnare när det kommer till popularitet. Det är inte ett dugg förvånande. Varma sommardagar, härliga sommarfester och så har vinerna blivit bra så mycket godare.
Det roliga är att fler och fler nu gillar att kombinera både bubbel och rosévin, och rosa bubbel, till mat. Tänk en grillad tonfisk med lite teriyakisås, en smörstekt torskrygg med färskpotatis och en krämig citrussyrlig röra eller en sallad Niçoise. De bästa vinalternativen?
Men allra bäst är rosa bubbel. Sommaren är här!
Bubbel eller rosévin.
Vinliv tipsar!
Karl Fredrik Prosecco Brut Rosé
Rosa prosecco från TV-favoriten Karl Fredrik, ett vin tillverkat på 85 procent Glera och resten på toppdruvan Pinot Noir.
Balanserat, frivolt bubbelvin från norra Italien med inslag av smultron, hallon, lite tranbär i lättdrucken, charmig stil med medellång eftersmak.
Det här dricker jag gärna till mat och då helst en smakrik, aningen pepprig rätt med influenser från Thailand eller Vietnam.
Nr. 53772 • 119 kr