Gå ner i vikt med vin och choklad

Vin, ost och choklad är kanske tre saker du tänker att du ska undvika vid viktminskning. Dock kan du slänga den tanken i papperskorgen. Det är nämligen tre godsaker som hjälper till att hålla dig frisk.

Kanske har du tänkt att du bör undvika det där fredagsvinet eller helgens ostbricka på grund av att det kan vara negativt för hälsan? Det stämmer faktiskt inte helt. Det finns forskning som bevisar det motsatta, enligt en artikel från 2016 av Joel Linde.

I boken ”The diet myth: The real science behind what we eat” vänder den brittiska forskaren Tim Spector upp och ner på det som man tidigare lärt sig om viktminskning. Han uppmuntrar bland annat till att dricka mer vin, äta mer av de goda ostarna samt mer choklad. Det gör han med hjälp av sina teorier. Han anser att det spelar mer roll vilka bakterier som finns i magen än hur många kalorier som en människa får i sig.

Hälsosam mage

När vi till exempel äter ost och choklad samt dricker rödvin, så produceras och underhålls bakterierna, vilket leder till att magen får en god och hälsosam bakteriekultur.

– Undvik halvfabrikat…och njut i stället av ost, choklad och rödvin, sade Tim Spector till The Mail.

Underbara mikrober

Vidare berättade han att när kroppen får i sig de här mikroberna, så blandas de senare upp med ny mat och ju mer varierad den kosten är, desto mer variation får dessa mikrober, vilket i sin tur gör oss mer friska.

Däremot något som förstör bakteriekulturen är fet och söt snabbmat, så det bör man undvika att äta och i stället fokusera på nötter, olivolja och yoghurt. Ytterligare för att få en bättre hälsa och öka sin livslängden, så kan man tänka på medelhavsdieten, menar Spector.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.