Unna dig ett glas rött!

Visst ska vi kunna ta oss ett glas utan dåligt samvete. Det är ju tvärtom bra för oss. Här är de viktigaste anledningarna.

1. Bättre minne, inlärning och immunförsvar

Antioxidanter är en grupp ämnen som har i uppgift att skydda kroppen mot olika sjukdomar. Resveratrol, ett av dessa ämnen vilket finns i rödvin, anses verka antiinflammatoriskt likväl som att vara bra för korttidsminnet. Framförallt kvinnor som lever en hälsosam livsstil och dricker måttliga mängder rödvin löper lägre risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar och ökar kroppens naturliga produktion av det “goda” kolesterolet som kroppen behöver.

2. Finare hy

Ämnet resveratrol kan även hämma utvecklingen av bakterier som orsakar akne och därmed bidra till en jämn och fin hy. Rödvin är alltså bra för det inre likväl som för det yttre.

3. Minskad risk för leversjukdom

Tack vare ämnena ellaginsyra och, återigen, resveratrol, vilka bidrar till förbränning av det fett som ansamlats i levern, kan man genom att dricka rödvin motverka utvecklingen av fettlever. Hög alkoholkonsumtion kan dock försämra leverns tillstånd!

4. Friskare tänder

På samma sätt som att resveratrol kan hämma utvecklingen av bakterier på huden kan rödvin leda till bättre munhälsa då minskade bakterier i munnen minskar risken för karies. Överväg dock användning av sugrör när du dricker för att undvika att tänderna missfärgas.

5. Motverka depression

Rödvin kan enligt flera studier motverka depression. Som med allt är det viktigt att dricka med måtta, men som vi även känner till kan ett glas vin bidra till både avkoppling och glädje. Två till sju glas i veckan, spritt under flera dagar, är det allra bästa! Gränsen är dock hårfin. Fler än sju glas, likväl som noll glas, innebär ökade risker.

6. Jämnare blodsocker

Polyfenol, ytterligare en antioxidant som finns i rödvin, hjälper kroppen att reglera blodsockret att hållas på en jämn nivå.

7. Gott och socialt!!

Påminn dig dessa hälsofördelar och njut med gott samvete nästa gång du häller upp ett glas rödvin. Alkoholfria alternativ fungerar (nästan) lika bra!

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.