3 bästa livsmedel för både njutning och hälsan

Säkerligen är vi många som just i detta nu, knappt halvvägs genom det nya året och med sommaren som (åtminstone vissa dagar) närmar sig med stormsteg, håller på att fatta olika beslut om en hälsosammare livsstil.

Många vill minska på eller helt ta bort de skadliga i det vi äter och satsa mer på närodlat, eller till och med egenodlad kost.

Det är dock inte alltid så lätt att hålla koll på vad som är bra och dåligt och du hör säkert rop om tips från olika håll. Därför får du nu ta del av en enkel livsmedelsguide som täcker de behov som finns för att stärka immunförsvaret, tillföra gott om energi och har positiv påverkan på matsmältningen. Kort och gott, livsmedel som bidrar till balans och ger dig både njutning och bättre hälsa.

Blåbär

Det vackra lilla bäret som du med fördel själv kan plocka i skogen. Inte nog med att bäret i sig bland annat minskar risken för urinvägsinfektion och förhindrar tidigt åldrande, aktiviteten i sig innebär att du får både motion och vistas ute i den friska, fantastiska naturen.

Ingefära

Detta visste du säkerligen redan, men ingefära är väldigt bra för immunförsvaret! Den bidrar även till förbättrad matsmältning och kan minska känslan av illamående. Ingefäran kan med fördel användas i all typ av matlagning, till frukost smoothien likväl som till middagssoppan.

Avokado

Eller alligatorpäron om du så vill. Den gröna frukten passar att äta med sked direkt ur skalet likväl som att ha på macka, i sallad eller smoothie. Avokadon innehåller endast lite socker och har låg koncentration av skadliga fetter. Den hjälper till att reglera blodtrycket, skyddar synen och håller dig mätt en längre tid.

Listan kan givetvis göras lång, men just dessa tre livsmedel har så många potentiella användningsområden och går dessutom att hitta utan minsta ansträngning i närmaste butik (även själv odla eller plocka om du är händig).

Förbättra hälsan och njut samtidigt!

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.